Acties‎ > ‎Pasen in Amsterdam‎ > ‎

Informatie voor de media

PasenAmsterdam2014

PERSBERICHT 
1 april 2014

Pasen: Kerken van Amsterdam nodigen samen de stad uit voor het Feest.

Voor de negende achtereenvolgende keer biedt PasenAmsterdam.nl de inwoners en toeristen van de hoofdstad een speciale service:
een webpagina die vele christelijke activiteiten rond Pasen en de Goede Week overzichtelijk bij elkaar zet. Er is keus uit 
Paaswakes, kinderfeesten en concerten en kerkdiensten van verschillende soorten kerken. De lijst met aangemelde activiteiten verschijnt op 1 april op de site en zal de dagen daarna verder groeien. 

Veel kerkelijke stromingen zijn te vinden op PasenAmsterdam. Dat maakt het project bijzonder: kerken nodigen samen de stad uit voor het grootste christelijke feest.

De bezoeker kan het aanbod op verschillende manieren bekijken, op een kaart of in een lijst. Er kan ook gezocht worden op datum/dag, stadsdeel, taal, kerksoort en combinaties daarvan. Voor iedere kerk of activiteit kan meteen doorgeklikt worden naar een kaartje of de eigen website.

Deze praktische interkerkelijke samenwerking en tegelijk gerichtheid op de stad is de kern van de visie van stichting De Stadslamp, die dit project in 2006 begon en nog altijd organiseert. Op de website van de stichting, www.destadslamp.nl, is te lezen: "De Stadslamp is een vraagbaak voor ieder die iets wil weten over de Amsterdamse kerken, en ondersteunt kerken en christenen in Amsterdam bij hun roeping in de stad.” De Stadslamp is daarbij niet verbonden aan één kerkelijke denominatie.

Het is bekend dat het kerkbezoek tijdens hoogtijdagen even sterk toeneemt. De site voorziet dus in een duidelijke behoefte. Diverse bekende algemene websites verwijzen daarom door naar PasenAmsterdam.nl als dé vindplaats voor religieuze Paasactiviteiten. De gemeente Amsterdam doet dat ook, als service aan burgers en toeristen.

Gelijk met PasenAmsterdam startte De Stadslamp - niet zo verrassend – in 2006 ook met KerstAmsterdam. 


=============Einde persbericht ========================

Noot voor de redactie:

meer informatie / contactpersoon:
Dhr. Gabriel Jansen, coördinator project PasenAmsterdam
06-20532753

destadslamp@gmail.com

www.destadslamp.nl
www.pasenamsterdam.nl
Comments