(Oudere en inmiddels verlopen Actueel-berichten worden nog enige tijd bewaard op pagina Archief-actueel)

City consultatie 7-8 april

Geplaatst 30 jan. 2017 11:59 door De Stadslamp Amsterdam

Bron: Piet Brnksma, ACCL.amsterdam, 24-1-2017.

Op 7 en 8 april organiseert de Amsterdam Council of Christian Leaders (ACCL) een ´Amsterdam City Consultation. De voorzitter van ACCL, dhr. Piet Brinksma, zegt hierover:
"De consultatie is een unieke twee-daagse bijeenkomst voor alle leiders van kerken, organisaties, en bedieningen in Amsterdam, die door Christus zijn geïnspireerd om de stad te bereiken, te dienen en naar meer impact van Koninkrijk van God in de stad verlangen.
Tijdens de consultatie worden resultaten van het onderzoek naar de impact van het Lichaam van Christus op de stad gepresenteerd. Ook zullen inspiratie momenten, talks, ronde tafel gesprekken en seminars zijn over thema’s die te maken hebben met:
het kennen van de stad
het liefhebben van de stad
het dienen van de stad
het bloeien van de stad

Hoop, inspiratie, leren en delen
Het is een ideale kans om te leren van elkaar en te ontdekken wat God al gedaan heeft in de stad; waar en hoe het organisme van de kerk tot zegen is van de stad. Maar ook wat de grootste uitdagingen zijn, hoe het Lichaam van Christus krachtiger kan worden door uitwisseling, samenwerking, bemoediging en training. "

Kijk voor volledige informatie en aanmelding op www.ACCL.amsterdam

25 januari Toerustingsavond 'In contact met de vluchteling'

Geplaatst 23 jan. 2017 10:22 door De Stadslamp Amsterdam

Woensdag 25 januari

Veel asielzoekers stellen een bezoek van een Nederlander op prijs. In dit contact met vluchtelingen kunt u tegen cultuurverschillen aan lopen. Wat voor ons normaal is, kan voor een vluchteling heel anders overkomen. Op woensdag 25 januari organiseert Gave een avond over interculturele communicatie. Op deze avond komt u meer te weten over hoe u met de vluchteling in contact kan komen en waar u rekening mee kunt houden in het contact met de vluchteling.

U bent van harte welkom!

Locatie: Ellermanstraat 30, 1114 AK Amsterdam-Duivendrecht
Aanvang: 19.30 uur
Gratis toegang
Aanmelden

We vinden het fijn als u zich aanmeldt, zodat we weten op hoeveel aanwezigen we kunnen rekenen. Maar ook als u zich niet heeft aangemeld, bent u van harte welkom.

Week van Gebed 2017 in Amsterdam, 15-22 januari

Geplaatst 2 jan. 2017 13:41 door De Stadslamp Amsterdam   [ 9 jan. 2017 12:04 bijgewerkt ]

Op De Stadslamp vind je alle informatie over de Nationale Week van Gebed in Amsterdam.

De Nationale Week van Gebed is inmiddels een oude traditie. Deze week bij uitstek de gelegenheid om als christenen van allerlei kerken en groepen elkaar te ontmoeten en samen te bidden.
Dit jaar staat de Week van Gebed volledig in het teken van verzoening en terugblikken op 500 jaar Reformatie. De centrale tekst is 2 Korintiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over de liefde van Christus die ons drijft. (vers 14, NBV) Deze drijfveer overstijgt de verdeeldheid en brengt christenen bijeen.

Kerken / groepen: Organiseer je een of meer bijeenkomsten, die open zijn voor christenen uit jouw wijk? Geef dit dan nog snel door aan destadslamp@gmail.com. Alle bijeenkomsten vind je hier. 

Voor alle algemene informatie over de week van gebed in Nederland, en voor het beschikbare materiaal kijk je op Missie Nederland of Raad van kerken.


 >>   Ben je blij met deze informatie?  Geef voor het werk van Stadslamp!Allerzielen: herdenking omgekomen vluchtelingen (zondag 6 november)

Geplaatst 24 okt. 2016 12:00 door De Stadslamp Amsterdam   [ 24 okt. 2016 12:01 bijgewerkt ]

In de week van Allerzielen, op zondag 6 november 2016, vindt op de steiger voor museum De Hermitage in Amsterdam een herdenking plaats van de omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in.
Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’ s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. In 2014 en 2015 waren er meer dan 3.000 per jaar te betreuren en in 2016 was het aantal doden eind juni al 3000. Het gaat om mensen die meestal naamloos, in stilte sterven. Aan hen denken wij en hun namen worden genoemd zodat zij niet vergeten worden.

15.15    Start voorprogramma
17.00    Start herdenking, bij de steiger voor de Hermitage

Europride in Amsterdam

Geplaatst 25 jul. 2016 05:30 door De Stadslamp Amsterdam

22 juli 2016.  Bron: Ignis Webmagazine.

Wees welkom, katholieke holebi’s. 
 
Amsterdam hangt de komende weken de regenboogvlag uit met onder meer Roze Zaterdag en de Gay Pride-parade. Ook de kerk moet homoseksuelen uitdrukkelijk welkom heten, stelt de Amerikaanse jezuïet James Martin. Hij deelt enkele reflecties voor holebi’s die worstelen met kerk en geloof.

Lees dit artikel verder in Ignis Webmagazine

10 jaar Daklozendag, 15 juni

Geplaatst 10 jun. 2016 04:17 door De Stadslamp Amsterdam

(bron: Amsterdam.nl, 9-6-2016)

Op 15 juni is het 10-jarig jubileum van de Daklozendag. Dit is een feestelijke middag waar daklozen, thuislozen, hulpverleners, politici, buren, politie en belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten.

Op Daklozendag is er muziek, creativiteit, een debat en eten en drinken. Het evenement vindt plaats van 14.00 tot 18.30 uur in de Hoftuin, achter Nieuwe Herengracht 18a (ingang via Weesperstraat).

Daklozendag wordt dit jaar georganiseerd door Belangenvereniging Druggebruikers MDHG, Bureau Straatjurist en Straatpastoraat Amsterdam.

Kijk voor meer informatie ook op de Facebookpagina van het evenement:https://www.facebook.com/events/475427382606941/


Pasen

Geplaatst 24 mrt. 2016 04:57 door De Stadslamp Amsterdam

PasenAmsterdam
Happy Easter!  Joyeuses Pâques!  Páscoa feliz!   ¡Felices Pascuas!   Wesołych Świąt!  Buona Pasqua!  God påske!  Счастливой пасхи!  Frohe Ostern!  Glad Påsk!  Selamat Paskah  عید پاک مبارک!   Geseënde paasfees חג פסחא שמח!  复活节快乐   Καλό Πάσχα 
2016

week van 20 t/m 28 maart
Gezamenlijke kerken van Amsterdam nodigen je uit voor het Feest!

Op 27 en 28 maart vieren christenen in Amsterdam en overal ter wereld het Paasfeest, het grootste feest van het jaar. Daaraan vooraf gaat de 'Goede week'. Samen vormen zij een heel bijzondere tijd vol gebeurtenissen, verhalen en rituelen, waarin je de kern van het christelijk geloof leert kennen en beleven.  

Alle informatie over kerkdiensten vind je dit jaar op de nieuwe site www.pasen020.nl 

Wat vieren we eigenlijk?  Lees meer over Pasen.

Vrijdag 18 maart Avond van de Martelaren 2016

Geplaatst 16 mrt. 2016 01:59 door De Stadslamp Amsterdam

Vrijdag 18 maart • 18.00 uur • St. Nicolaasbasiliek Amsterdam

Avond van de Martelaren 2015
Bidt u mee voor de martelaren van 2015, hun nabestaanden en hun vervolgers?

Op de Avond van de Martelaren staan we stil bij mensen die in 2015 hun passie voor Christus met de dood moesten bekopen. En dat zijn er veel. “Er zijn meer martelaren dan ooit”, betreurde Paus Franciscus dit jaar nog bij de zalig­verklaring van de Libanese martelaar Flavianus Melki.

Net als in de kruisweg van Christus eindigt hun verhaal echter niet met de dood. Zo heeft de moord op 21 Egyptische Christenen in Libië door extremisten van Islamitische Staat (IS) het Egyptische volk juist verenigd. Hun laatste uitroep “Heer, Jezus Christus” sterkt het geloof van miljoenen Christenen wereldwijd. Bidt u mee voor de martelaren, hun nabestaanden en hun vervolgers?
Kerk in Nood

Kerk in Nood Nederland houdt dit jaar al voor de zesde keer een ‘Avond van de Martelaren’ om stil te staan bij mensen die het vorige jaar zijn gestorven om hun geloof. De avond begint met een Eucharistie­viering in de stemmige St. Nicolaas­basiliek te Amsterdam met als hoofd­cele­brant Mgr. Dr. J.M. Punt. De homilie zal worden gehouden door Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks. Daarna wisselen getuigenissen, gebed en muziek elkaar af.
Lokatie

St. Nicolaas­basiliek
Prins Hendrikkade 74 - 76
Amsterdam  (tegenover Amsterdam Centraal Station)

Programma

18.30 uur - Heilige Mis
19.30 uur - Gebeds­avond met getuigenissen en muziek
21.00 uur - einde

(Bron: bisdom Haarlem-Amsterdam)

30 januari: Festival over prostitutie op de Wallen

Geplaatst 28 jan. 2016 02:58 door De Stadslamp Amsterdam

(Bron: CIP.nl)

Op 30 januari vindt midden op de Wallen in Amsterdam een uniek festival plaats. Het is een informatief festival over het prostitutiebeleid in Nederland. Maar anders dan de rood verlichte locatie doet vermoeden, zijn de organisatoren niet trots op het Nederlandse prostitutiebeleid. Het gratis festival dat plaatsvindt op verschillende locaties in de Rosse Buurt wil jonge mensen van 18 tot 30 jaar informeren over prostitutie in Nederland, en inspireren om in actie te komen tegen het huidige Nederlandse beleid.

"We geloven dat er veel te vertellen is over de realiteit van de prostitutie in Nederland," aldus Natasja Bos, een van de initiatiefnemers van het festival. "Er is zoveel gedwongen prostitutie, mensenhandel en gebrokenheid, waar veel jonge Nederlanders niets van af weten, of niet van af willen weten. Zo’n festival als dit geeft de mogelijkheid om je in het onderwerp te verdiepen en ervoor te kiezen je ogen niet meer te sluiten."

Het festival dat 30 januari van 10.30 uur tot 17.30 uur plaatsvindt op de Wallen in Amsterdam, heeft een uiteenlopend programma. Naast een workshop van Renate van der Zee, schrijfster en feministe, is er een tour door de Rosse Buurt langs diverse hulpverleningsinstanties, zoals het Leger des Heils en Stichting Bright Fame. De lunch wordt verzorgd door Dignita, een lunchroom waar ex-prostituees kunnen re-integreren. Ook zal een ex-prostituee vertellen over haar ervaringen in de prostitutie en zorgt singer-songwriter Lula Bir voor muziek.

De mensen die het festival organiseren hebben een christelijke achtergrond, maar de stichting geeft nadrukkelijk aan dat het festival niet alleen voor gelovige bezoekers is. "Geloven dat het Zweedse model een betere aanpak is van de misstanden in de prostitutie is absoluut geen exclusief christelijk inzicht. We geloven dat met de opkomst van het nieuwe feminisme steeds meer jonge mensen vragen stellen bij het Nederlandse beleid en hier meer over willen weten. Wij helpen graag in die zoektocht."

Klik hier voor meer informatie. 

Week van Gebed 2016 in Amsterdam, 17-24 januari

Geplaatst 2 jan. 2016 12:21 door De Stadslamp Amsterdam   [ 14 jan. 2016 03:57 bijgewerkt ]

De Nationale Week van Gebed is inmiddels een oude traditie. Deze week bij uitstek de gelegenheid om als christenen van allerlei kerken en groepen elkaar te ontmoeten en samen te bidden.
In de Week van Gebed staat dit jaar 1 Petrus 2 vers 9 en 10 centraal: Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaar licht. Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken. (NBV)

Kerken / groepen: Organiseer je een of meer bijeenkomsten, die open zijn voor christenen uit jouw wijk? Geef dit dan door aan destadslamp@gmail.com. Alle bijeenkomsten vind je hier.

Voor alle algemene informatie over de week van gebed in Nederland, en voor het beschikbare materiaal kijk je op Missie Nederland of Raad van kerken.


  >>   Ben je blij met deze informatie?  Geef voor het werk van Stadslamp!

1-10 of 46