Actueel‎ > ‎

11 november Sint Maarten optocht Lichtsignaal

Geplaatst 3 nov 2014 06:23 door De Stadslamp Amsterdam
Diaconie.org, november 2014.
 
Kinderen laten op 11 november hun licht schijnen en zingen voor de stad en burgemeester Van der Laan
 
De Protestantse Diaconie Amsterdam nodigt alle kinderen uit Amsterdam van harte uit om op dinsdag 11 november mee te doen aan de Sint Maarten-optocht van Lichtsignaal in de binnenstad. Op dinsdag 11 november wordt het Sint Maartenfeest wel heel bijzonder in de Amsterdamse binnenstad. Lichtsignaal, een initiatief van de Diaconie organiseert een lampionnenoptocht voor alle kinderen. Samen lopen de kinderen een mooie route door de straten, zingen liedjes en laten hun lichtje schijnen.
 
Het Sint Maarten feest gaat over samen zijn en delen. Sint Maarten sneed met zijn zwaard zijn mantel doormidden en gaf de helft aan een arme man tegen de kou. Lichtsignaal steekt deze oude betekenis in een nieuw jasje. De kinderen brengen door samen in een optocht te lopen een signaal van licht en geluid in de stad.
 
Het programma ziet er als volgt uit:
 
de optocht start op 11 november om 17.00 uur in de Hoftuin, Nieuwe Herengracht 18a.Onder muzikale begeleiding van uiteenlopende musici gaat de stoet op pad, via de Hermitage richting het stadhuis. Eenmaal daar aangekomen, rond 17:30, zal burgemeester Van der Laan de kinderen kort toespreken. Daarna loopt de stoet verder naar de Zuiderkerk, waar alle kinderen, hun ouders en de buurtbewoners rond 18:00 worden ontvangen met prachtige muziek en allerlei lekkers. De ontvangst wordt georganiseerd door LUDWIG, een nieuw collectief van topmusici dat per 1 november de kosterswoning van de Zuiderkerk betrekt. 
 
Zie voor meer info de facebookpagina van Lichtsignaal
Comments