Actueel‎ > ‎

Noodopvang vluchtelingen: meehelpen!

Geplaatst 17 sep 2015 08:43 door De Stadslamp Amsterdam   [ 5 okt 2015 06:17 bijgewerkt ]
Piroschka.jpg
Update 5/10/2015

Meehelpen kan via:
Leger des heils, 

Vrijwilligers
Voor onze beide opvangcentra hebben we in ieder geval de komende weken vrijwilligers nodig. We verwachten van onze vrijwilligers dat ze een ontspannen uitstraling hebben en de gasten vriendelijk te woord staan. De gasten hebben namelijk een spannende en nare reis achter de rug en zijn vermoeid en hongerig. We willen graag dat ze zich in onze opvang welkom en gewenst voelen.

Taken die een vrijwilliger kan vervullen zijn: helpen bij het uitdelen van eten, gesprekken voeren of activiteiten ondernemen met de gasten, goederen in ontvangst nemen etc. Als vrijwilliger bent u gekoppeld aan een van onze Leger des Heils-medewerkers. Samen bepaalt u met welke taken u zich gaat bezig houden.

Meer info...
===============
Amsterdam.nl, 16-9-2015

Amsterdam richt tijdelijke noodopvang in voor asielzoekers. Het gaat om kortdurend verblijf. Na deze periode gaan zij door naar een centrale opvanglocatie.
Op verzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) richt Amsterdam tijdelijke noodopvang in voor asielzoekers. Het gaat om mensen die zich bij de vreemdelingenpolitie hebben gemeld op Amsterdam Centraal Station, maar vanwege de grote toestroom nog niet terecht kunnen in de centrale opvanglocatie in Ter Apel.

Ik ben buurtbewoner en wil graag helpen, wat kan ik doen?

Er zijn veel vrijwilligers nodig de komende tijd en de gemeente moedigt initiatieven aan maar benadrukt dat het het beste is voor zowel de vluchteling als voor de samenwerkende hulpinstanties als dit gecoördineerd gebeurt. Het college roept particulieren op om in contact te treden met de reguliere instanties, zoals VluchtelingenWerk, het Rode Kruis, en het COA. Zodra er één gemeentelijk meldpunt is ingericht voor maatschappelijke initiatieven, is die informatie op amsterdam.nl te vinden.

Comments