Actueel‎ > ‎

Nacht van de Bijbel, vrijdag 21 november

Geplaatst 18 nov 2014 09:11 door De Stadslamp Amsterdam   [ 18 nov 2014 09:12 bijgewerkt ]

Vrijdag 21 november 2014 - 20:00 uur

ThomasOpen organiseert ieder jaar in het najaar de Nacht van de Bijbel. Een avond waarin Evert Jan de Wijer (predikant van de Thomaskerk) en Wilfred Scholten (NCRV journalist) in gesprek gaan met bijzondere gasten over de Bijbel. Wat betekent de Bijbel in de huidige tijd? De gasten reageren ieder op een Bijbeltekst vanuit hun eigen biografie. Welk verhaal raakt hen en waarom?

Dit jaar zijn er weer bijzondere gasten! Esther Voet (directeur Centrum Informatie en Documentatie Israël), Sybrand van Haersma Buma (partijleider CDA), Andries Knevel (journalist EO) en Yassin Elforkani (jongeren imam, Contactorgaan Moslims & Overheid).
Onze gasten sluiten nauw aan bij de huidige actualiteit. De spanningen rondom Israël en antisemitisme, de radicale islam en de reactie van politiek en media hierop. Wat zegt de Bijbel hierover en wat hebben onze gasten aan teksten uit dat boek die hen inspireren, troost of richting geven? Kortom: een blik naar de actualiteit vanuit een heel ander gezichtspunt.

Evert Jan de Wijer en Wilfred Scholten gaan ieder vanuit hun expertise in gesprek met deze gasten. De Wijer vanuit een theologische invalshoek en Scholten vanuit een journalistieke invalshoek. De avond wordt omlijst door muziek en er zijn lekker hapjes en drankjes (inbegrepen in de prijs).

Het belooft een inspirerende, verwonderende en vrolijke avond te worden!

Aanvang 20.00 uur
www.nachtvandebijbel.nl

Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam)

Toegang, inclusief hapjes en drankjes:
In de voorverkoop via website www.nachtvandebijbel.nl € 12,50, Aan de kassa € 15,00


Comments