Actueel‎ > ‎

Bijbellezen met Benedictus XVI in de Paastijd

Geplaatst 16 feb. 2013 12:56 door Gabriel Jansen   [ 2 apr. 2013 04:52 bijgewerkt door De Stadslamp Amsterdam ]
Ratzinger-pausB16Joseph Ratzinger, van 2005 tot 2013 paus Benedictus XVI, schreef drie boeken over Jezus, die bestsellers werden. Zowel onder katholieke als onder protestantse en evangelische christenen zijn deze boeken zeer goed ontvangen. 

Ratzinger onderzoekt grondig wat de evangeliën nu eigenlijk over Jezus zeggen. Ratzinger is een groot theoloog en bijbelgeleerde. Hij is uitstekend op de hoogte van de moderne theologie, maar aarzelt niet zo nodig zijn doordachte kritiek daarop te geven. 

De inmiddels emeritus paus dringt nergens een specifiek rooms-katholieke leer op. Hij concentreert zich op wat de evangeliën vertellen, en laat daarbij de hele Bijbel, met name het oude testament, meespreken. Dat levert talloze verrassende inzichten op. Deze boeken getuigen van een diepe bijbelse spiritualiteit.

In deze cursus zullen we een aantal van de onderwerpen uit 'Jezus van Nazaret', deel II, bespreken. Onder andere: De intocht en de tempelreiniging, de rede over de laatste dingen, het Hogepriesterlijk gebed, het laatste avondmaal, het proces tegen Jezus, de kruisiging, de opstanding uit de dood, Hemelvaart.

Dit is een heel mooie cursus voor mensen die van Bijbellezen en Bijbelstudie houden, en eens een stukje dieper willen graven dan meestal mogelijk is met een gemiddelde bijbelkring. Daarnaast maak je kennis met één van de belangrijkste christelijke denkers en leiders van onze tijd. 

Aanmelden en meer info: kijk op www.spiritus.nu
Comments