Actueel‎ > ‎

Happietaria: in april uit eten voor India!

Geplaatst 17 apr. 2017 04:26 door De Stadslamp Amsterdam   [ 17 apr. 2017 04:36 bijgewerkt ]
Bron:  www.happietaria-amsterdam.nl. 
 
April 2017.  
 
Gedurende de hele maand april heeft u bij Happietaria Amsterdam de mogelijkheid om te dineren voor het goede doel! Dit pop-up restaurant is vrijwillig opgezet door studenten die zich op deze manier inzetten voor een project van MIVA in de strijd tegen dwang- en kinderarbeid in de kledingindustrie in India.

De strijd tegen dwangarbeid in de kledingindustrie

In India is kinderarbeid en dwangarbeid helaas nog aan de orde van de dag. Ruim 300.000 minderjarige meisjes worden uitgebuit, werken in slechte omstandigheden en vele van hen worden seksueel misbruikt. Happietaria Amsterdam wil hier wat aan doen en schenkt de gehele opbrengst van haar restaurant aan Tamilnadu Textile and Common Labour Union (TTCU). Dit is een lokale vakbond in India opgericht door vrouwen die zelf in de kledingindustrie hebben gewerkt. Zij komen op voor de huidige werkneemsters van de kledingfabrikanten door hen bijvoorbeeld bij te staan in rechtszaken. Ook proberen zij jonge meisjes door middel van voorlichting te waarschuwingen voor de schaduwzijdes van deze industrie en hen langer op school te houden.

‘Een hap in de goede richting’

Om het goede doel voor ogen te houden zal Happietaria Amsterdam een authentiek Indiaas menu aanbieden en vele Indiase thema-avonden met leuke acts! Vorig jaar was Happietaria Amsterdam een groot succes en hadden zij maar liefst €21.000,- opgehaald voor het goede doel! Dit jaar hoopt Happietaria Amsterdam ten minste €14.000,- op te halen, zodat de vakbond in ieder geval een goede bus kan aanschaffen om ook in de meest afgelegen gebieden van India de meisjes te kunnen bereiken.

Van 3 t/m 29 april opent het restaurant haar deuren aan de Roetersstraat 2 te Amsterdam (zondags gesloten). Een mooi initiatief dus om eens een hapje te eten!

Meer informatie hierover kunt u vinden op www.happietaria-amsterdam.nl.  Kijk ook op https://www.facebook.com/happietaria/ 
Comments