Actueel‎ > ‎

Informatieavond Amsterdamse Kerken helpen vluchtelingen, 3 mei

Geplaatst 27 apr 2017 13:37 door De Stadslamp Amsterdam
Op de tweede brede interkerkelijke vervolgavond rond het thema vluchtelingen gaan we kijken hoe we als kerken kunnen samenwerken met organisaties die in Amsterdam al langer vluchtelingen ondersteunen, zoals Vluchtelingenwerk, het Leger des Heils en de Taakgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken.
Ook presenteert zich de Football Fellowship, een uit de English Reformed Church, Kerken Helpen Amsterdam, en de Diaconie (PKA) voortgekomen interkerkelijk initiatief dat voetbalwedstrijden met vluchtelingen organiseert. Verder in ieder geval aanwezig zijn ASKV/Steunpunt Vluchtelingen, HASA, NewBees, Present Amsterdam en het Jeanette Noelhuis. Na de pauze is er een informatiemarkt en kun je je opgeven bij een van de organisaties om daadwerkelijk actief te worden voor vluchtelingen.

Wij zijn die avond te gast bij de Rooms Katholieke gemeenschap Sant’Egidio bij de Mozes en Aaronkerk op het Waterlooplein. Deze bijzondere gemeenschap is erg actief voor vluchtelingen en daklozen. Hoe zij dat doen en wat hun spiritualiteit is leggen zij aan het begin van de avond uit. Deze avond is verder mede mogelijk gemaakt door Caritas Amsterdam. De organisatie van de avond ligt in handen van Kerken Helpen Amsterdam, het interdenominaal informatienetwerk voor Amsterdamse kerken die vluchtelingen willen helpen, ondersteund door vrijwilligers uit de diverse aangesloten kerken, studenten van de SPH opleiding en nieuwkomers via NewBees.

Woensdag 3 mei, Mozes en Aaronkerk, 20.00 uur, meer informatie en opgave www.kerkenhelpen.amsterdam
Comments