Actueel‎ > ‎

Kerkennacht Amsterdam 22 juni 2013

Geplaatst 29 mei 2013 12:40 door De Stadslamp Amsterdam
kerkennacht asd 2013
Thema: Ik geloof in Amsterdam
Op zaterdagavond 22 juni 2013 zetten 12 Amsterdamse binnenstadskerken hun deuren open.

Maak te voet, met de fiets of met een rondvaartboot een ontdekkingstocht langs kerken waar je misschien nog nooit bent binnen geweest. Laat je verrassen door de programma’s die de kerken aanbieden. Beklim die enge toren, schilder de dominee, dompel je onder in kerkdiensten vol kleur en geur. Kunst in de kerk, gospelconcert, Leoni Jansen zingt, World Press Photo.

Ontdek op deze zomeravond de buiten- en binnenkant van 12 monumenten, 12 huizen voor de ziel. Iedereen welkom: jong of oud, nieuwsgierige Amsterdammer of toerist. 10.000 bezoekers verwacht.

Kerkennacht aan de Gracht
‘De Kerkennacht wordt nu voor de derde keer georganiseerd’, vertelt Willemien Boot, die namens de Protestantse Kerk Amsterdam in de voorbereidingsgroep zit. ‘De kerken in de binnenstad zijn bijzondere monumenten, maar ze zijn lang niet altijd open. Doel van de Kerkennacht is om mensen te laten kennismaken met de binnenkant van die prachtige gebouwen, vooral met de mensen die in die kerken samenkomen. Want een kerk is meer dan een monument. Het is een huis voor de ziel.’

Meer weten? kerkennachtamsterdam.nl
Comments