Actueel‎ > ‎

Vrijdag 18 maart Avond van de Martelaren 2016

Geplaatst 16 mrt. 2016 01:59 door De Stadslamp Amsterdam
Vrijdag 18 maart • 18.00 uur • St. Nicolaasbasiliek Amsterdam

Avond van de Martelaren 2015
Bidt u mee voor de martelaren van 2015, hun nabestaanden en hun vervolgers?

Op de Avond van de Martelaren staan we stil bij mensen die in 2015 hun passie voor Christus met de dood moesten bekopen. En dat zijn er veel. “Er zijn meer martelaren dan ooit”, betreurde Paus Franciscus dit jaar nog bij de zalig­verklaring van de Libanese martelaar Flavianus Melki.

Net als in de kruisweg van Christus eindigt hun verhaal echter niet met de dood. Zo heeft de moord op 21 Egyptische Christenen in Libië door extremisten van Islamitische Staat (IS) het Egyptische volk juist verenigd. Hun laatste uitroep “Heer, Jezus Christus” sterkt het geloof van miljoenen Christenen wereldwijd. Bidt u mee voor de martelaren, hun nabestaanden en hun vervolgers?
Kerk in Nood

Kerk in Nood Nederland houdt dit jaar al voor de zesde keer een ‘Avond van de Martelaren’ om stil te staan bij mensen die het vorige jaar zijn gestorven om hun geloof. De avond begint met een Eucharistie­viering in de stemmige St. Nicolaas­basiliek te Amsterdam met als hoofd­cele­brant Mgr. Dr. J.M. Punt. De homilie zal worden gehouden door Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks. Daarna wisselen getuigenissen, gebed en muziek elkaar af.
Lokatie

St. Nicolaas­basiliek
Prins Hendrikkade 74 - 76
Amsterdam  (tegenover Amsterdam Centraal Station)

Programma

18.30 uur - Heilige Mis
19.30 uur - Gebeds­avond met getuigenissen en muziek
21.00 uur - einde

(Bron: bisdom Haarlem-Amsterdam)
Comments