Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

25 maart: Maatschappelijke Stage in kerk, jeugdwerk en diaconaat

Geplaatst 18 feb 2011 01:26 door De Stadslamp Amsterdam   [ 30 mrt 2011 02:04 bijgewerkt ]
Ieder jaar steken een kleine 100.000 schoolgaande tieners in Nederland tientallen uren hun handen uit de mouwen tijdens een maatschappelijke stage. Dat mag in vrijwel elke willekeurige organisatie, project of activiteit die zich inzet voor de samenleving. Dus ook binnen de kerk, het jeugdwerk of diaconaat. Wat zijn de kansen voor projecten en activiteiten om scholieren bij hen stage te laten lopen? Wat kost het aan tijd en zijn er bijkomende zaken? Wat zijn leuke en interessante stageopdrachten voor scholieren om te doen? En spannender nog is de vraag of je binnen zo’n stage iets van je bezieling mag delen met de stagairs; Wat drijft je in dit werk, waar geloof je in? En hoe communiceer je zoiets dan met tieners?

Op 25 maart vindt in Sociëteit ‘De Gelagkamer’ een presentatie en gesprek plaats over maatschappelijke stages in kerk, jeugdwerk en diaconaat. In een infotainment-achtig programma staan bovenstaande vragen centraal. Stagecoördinator Elianne Schultz presenteert het project ‘maatschappelijke stage’ dat zij voor het Protestants Jeugdwerk Amsterdam uitvoert, inclusief aansprekende voorbeelden van geslaagde stages. Jeugdwerkcoördinator Sjaak Teuwissen van het Protestants Jeugdwerk Amsterdam studeerde in 2010 af als theoloog op het onderwerp ‘Al doende leert men geloven christelijke geloofscommunicatie bij maatschappelijke stages in het onderwijs’ en vertelt iets over de inzichten die zijn onderzoek hieromtrent opleverde. Enkele stagairs vertellen zelf iets over hun ervaringen. Na de plenaire presentatie kunnen aanwezigen per tafel in kleine groepjes doorpraten aan de hand van aansluitende gespreksonderwerpen.

Wat: ‘Maatschappelijke stages in kerk, jeugdwerk en diaconaat’: presentatie en gesprekken
Wie: drs. Elianne Schultz, drs. Sjaak Teuwissen en enkele maatschappelijke stagairs.
Voor wie: iedereen (projecten/activiteiten) die wil nadenken over eigen mogelijkheden om met maatschappelijke stages aan de slag te gaan.
Waar: Sociëteit ‘De Gelagkamer’, Corvershof, Nieuwe Herengracht 18 in Amsterdam
Wanneer: vrijdag 25 maart, 15.00 tot uiterlijk 16.30 uur (NB sociëteit is open van 14 tot 19 uur) Kosten: toegang gratis; hapjes en drankjes voor eigen rekening
Comments