Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Beëdiging en installatie Van der Laan als burgemeester

Geplaatst 7 jul. 2010 01:26 door De Stadslamp Amsterdam   [ 22 sep. 2010 02:04 bijgewerkt ]
Amsterdam.nl, 7 juli 2010

Woensdagmiddag 7 juli is in de raadszaal van het stadhuis in Amsterdam Eberhard van der Laan beëdigd tot burgemeester van Amsterdam.

Eberhard van der Laan legde de eed af aan commissaris van de koningin Johan Remkes. Vervolgens hing waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher de nieuwe burgemeester de ambtsketen om.

Vele belangstellenden
De belangstelling voor de beëdiging en de installatie was groot. Naast de familie van Van der Laan, het voltallig college en vrijwel alle gemeenteraadsleden, waren ook twee voormalig burgemeesters, Ed van Thijn en Job Cohen, getuige van het afeleggen van de eed. Verder waren onder anderen aanwezig de Amsterdamse hoofdcommissaris van de politie Bernhard Welten, commissaris van Brandweer Amsterdam-Amstelland Caroline van de Wiel, voormalig PvdA-partijleider Wouter Bos, schrijver en programmamaker Geert Mak.

Voordracht
De gemeenteraad koos de 55-jarige Van der Laan vorige maand uit twee kandidaten die de vertrouwenscommissie had voorgedragen. De ministerraad stemde afgelopen vrijdag in met de voordracht voor de oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie.

Installatierede
De installatierede van burgemeester Van der Laan is hier te downloaden.

Feliciteren?
Als u de nieuwe burgemeester wilt feliciteren kunt u op 'reageer' klikken op de site van Amsterdam en een bericht achterlaten.
Comments