Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Alex Awad over Palestijnse christenen in Israël (21 januari)

Geplaatst 11 jan 2011 06:52 door De Stadslamp Amsterdam   [ 24 jan 2011 12:09 bijgewerkt ]
AMSTERDAM - Op vrijdag 21 januari 2011 spreekt ds. Alex Awad, voorganger van een Baptistengemeente in Oost-Jeruzalem en decaan aan het Bethlehem Bible College, over christelijk getuigenis in Israël. Ds. Awad is te gast in Nederland op uitnodiging van de Nederlandse Zendingsraad.

Alex Awad is er van overtuigd dat de Palestijnse christenen een belangrijke rol vervullen in het door conflict geteisterde gebied. Hij zal vertellen op welke manieren Palestijnse christenen in de huidige situatie hun geloof handen en voeten geven. Verder wil hij duidelijk maken dat de Palestijnse christenen wereldwijde steun nodig hebben. Het Palestine Kairos Document, dat eind 2009 verscheen, roept kerken op tot betrokkenheid bij en steun voor de Palestijnse kerken. Alex Awad is een van de ondertekenaars van dit document.

In 2008 publiceerde Alex Awad het boek Palestinian Memories: The Story of a Palestinian Mother and Her People. In dit boek vertelt hij het levensverhaal van zijn moeder, dat verweven is met de geschiedenis van het Palestijnse volk vanaf de jaren veertig. Ook geeft hij zijn historische en theologische perspectieven bij het Israëlisch-Palestijnse conflict.

De bijeenkomst is openbaar en vindt plaats tussen 13.00 en 15.00 uur en wordt gehouden in wijkzaal Moria, Speerstraat 5-7, 1076 XM Amsterdam. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de NZR, www.zendingsraad.nl.
 
Uitdaging, 11-1-2011.
Comments