Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

A mee-zing Grace, Nieuwe Kerk, 10 juni

Geplaatst 8 jun 2012 02:33 door De Stadslamp Amsterdam   [ 21 jun 2012 05:54 bijgewerkt ]
Uniek: kerkdienst in Nieuwe Kerk
In de prachtige ruimte van de Nieuwe Kerk op de Dam vindt op zondag 10 juni een kerkdienst plaats op initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam. Ook de Lutherse Gemeente Amsterdam en de Amsterdamse Remonstranten doen mee met deze gemeenschappelijke dienst. Een unieke gebeurtenis, want in 1955 stopte de toenmalige Hervormde Gemeente Amsterdam met kerkdiensten in de Nieuwe Kerk. In 2010 was er voor het eerst weer een kerkdienst georganiseerd door en onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Iedereen welkom
Sinds 1980 is de kerk in gebruik door Stichting De Nieuwe Kerk, die op 10 juni gastvrij de deuren opent voor iedereen die deze bijzondere kerkdienst wil meemaken. De dienst is voorbereid door vijf Amsterdamse predikanten, het Protestants Jeugdwerk Amsterdam en kerkmusicus Christiaan Winter.

Iedereen, jong of oud, uit Amsterdam of van daar buiten is van harte welkom in deze kerkdienst!

A mee-zing Grace
Muziek speelt een grote rol. De liederen in de kerkdienst komen uit verschillende tradities, landen en stijlen. Cantorijen uit verschillende Amsterdamse kerken doen mee. Jacob Lekkerkerker en Christiaan de Vries bespelen de prachtige monumentale orgels van de kerk.

Kinderen meer dan welkom
Kinderen zijn meer dan welkom! Tijdens de dienst in de Nieuwe Kerk is er crèche voor 0-4 jarigen. Voor kinderen van 5-7 is er nevendienst met een mooi verhaal. Kinderen van 8-12 leren tijdens een deel van de dienst een rap, die ze ten gehore zullen brengen. Voor tieners is er na afloop een loungeplek met babbelbox.

Wat: Kerkdienst in Nieuwe Kerk
Wanneer: Zondag 10 juni. De kerk is open vanaf 10.15 uur. Aanvang dienst 11.00 uur. Koffie en thee na afloop.
Waar: Nieuwe Kerk op de Dam
Meer informatie: Julia van Rijn, als predikant en scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam betrokken bij de organisatie van de kerkdienst, 020 53 53 700, 06 12 54 42 20, julia.van rijn@protestantsamsterdam.nl

(Bron: ProtestantsAmsterdam.nl)
Comments