Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Vergelijking van verkiezingsprogramma's

Geplaatst 27 mei 2010 04:04 door De Stadslamp Amsterdam   [ 7 jul 2010 01:30 bijgewerkt ]
1. Diaconaal kiezen.
 
27-5-2010. Met het oog op de Tweede-Kamerverkiezingen op 9 juni van dit jaar presenteert Kerk in Actie vanaf vandaag een diaconale vergelijking van verkiezingsprogramma's van politieke partijen.
 
Vaak lijkt het bij stemwijzers te gaan om objectieve criteria. Kerk in Actie is helder over het feit dat een vergelijking uit dient te gaan van een kijkrichting. De blikrichting van Kerk in Actie is diaconaal.
Bekijk de vergelijking op kerkinactie.nl
 
 
2. "Kies Wijzer!"
persbericht 1 juni 2010:
Op 1 juni is er weer een nieuw soort politieke meetlat gelanceerd met de oproep ‘Kies Wijzer!’ - met een knipoog naar het kieskompas en de stemwijzer. Op 10punten.nl staan 10 stellingen die mensen vanuit een verfrissend perspectief uitdagen na te denken over de politieke keuze waar ze voor staan op 9 juni.

De stellingen zijn gebaseerd op bijbelteksten, omdat de schrijvers menen dat daarin wijsheid is te vinden voor het maken van de juiste keuzes. Niet bijzonder verrassend hebben de 3 Christelijke partijen zich uitgesproken voor alle 10 punten. Het gaat dan ook niet om een stemadvies, maar om een oproep aan de kerk in Nederland om Bijbelse principes onderdeel te maken van de politieke overwegingen.

De 10 punten zijn gegroepeerd in 3 gebieden van de samenleving waarover de bijbelschrijvers zich veelvuldig uitspreken en waarop huidige politici veel invloed hebben: regering, gezinsleven en economie.

"Mensen die bijbelse waarheden als basis voor hun keuze voor een politieke partij willen hebben, kunnen op de website terecht om uitgedaagd te worden," aldus Alex van Vuuren, mede-oprichter van 10punten.nl.

www.10punten.nl "Een oproep aan de kerk om met wijsheid te kiezen."
 
Comments