Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Ds. Petra Kerssies: Sterk als de dood is de liefde

Geplaatst 19 okt. 2011 01:12 door De Stadslamp Amsterdam   [ 24 okt. 2011 01:45 bijgewerkt ]
2010-9 petra 2 Bron: Protestantse kerk Amsterdam, 18-10-2011.


Maandagochtend 17 oktober is ds. Petra Kerssies (37) overleden als gevolg van een tragisch verkeersongeval.

Sinds ruim een jaar werkte Petra Kerssies in Amsterdam voor het project ‘Zin in Zuid’, een project van de Protestantse Kerk Amsterdam voor 20-ers en 30-ers , ouders en kinderen.

Namens de wijkkerken in Amsterdam Zuid trad ze naar buiten met een verfrissend, vernieuwend en creatief aanbod zoals, ‘Inspiratie en creatie(f)’, ‘Bijbel op schoot’, ‘De Avond voor Valentijn’, ‘Ik geloof in ons’ en begin november zou  ‘Kerkdiensten voor Dummies’ van start gaan. Ook ging Petra Kerssies geregeld voor in verschillende kerken in Amsterdam.

De Protestantse Kerk Amsterdam heeft Petra leren kennen als een enthousiaste vrouw, gedreven door de Bijbelse verhalen en geïnspireerd door de Liefde. Ze was een groot netwerker en wist mensen aan elkaar te verbinden.


Het overlijden van Petra is een groot verlies voor haar gezin, voor haar familie en vrienden, voor de Protestantse Kerk Amsterdam en voor allen die haar lief hebben.


Gedachtenisplek op Kerkelijk Bureau 

Op het Kerkelijk Bureau is in de nis aan het einde van de gang beneden een ruimte voor gedachtenis ingericht. Wilt u een tekst, een kaart of een bemoediging achterlaten dan kan dat op deze plek of digitaal via hanna.vandorssen@protestantsamsterdam.nl. Wij geven deze teksten door aan de familie.

Gedachtenisdienst

De gedachtenisdienst is a.s. zaterdag 22 oktober in de Dominicuskerk, Spuistraat 12 in Amsterdam. Het tijdstip van de dienst is nog niet bekend, daarover sturen we u later deze week meer informatie.

Bekijk Nieuws-item rtv-nh.nl 

Lees 'Petra had echt geen schijn van kans'


tekst: Hanna van Dorssen

Comments