Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Feestelijke opening Regiocentrum bij de Boomkerk, 26 september

Geplaatst 18 sep 2010 13:25 door De Stadslamp Amsterdam   [ 29 sep 2010 10:28 bijgewerkt ]
Persbericht:

Het regiocentrum is bedoeld als ontmoetings- en activiteiten-centrum voor de Nederlandstalige Rooms-katholieke gemeenschappen en de gemeenschappen van de All Saints en de Fatimakerk. Met name zullen er katechetische en diakonale activiteiten worden georganiseerd.

Als herkenbaar teken van katholieke tegenwoordigheid in Amsterdam West hopen we dat het centrum ook een bekende plaats voor onze stadsdeelgenoten zal worden. Een plaats waar mensen welkom zijn om zich te bezinnen op het gebied van geloof en leven.

Het centrum is nu al enige tijd in gebruik en is heel mooi geworden, met een grote ontmoetingsruimte, een goed toegeruste keuken en diverse bijruimten in de voormalige Imeldaschool.

Al enige tijd is er een commissie aan het werk om de opening voor te bereiden. Deze bestaat uit mensen van de Nederlandstalige gemeenschappen en uit de Afrikaanse gemeenschap van de All Saints.

U bent van harte welkom om het centrum te komen bewonderen op zondag 26 september tijdens de feestelijke opening.

Het programma is als volgt:
12.00 uur: Eucharistieviering in de Boomkerk. Hoofdcelebrant zal zijn deken Amro Bakker sma. Het ‘Notenboomkoor’ en het koor van de All Saint’s verlenen hun medewerking
13.30 uur: koffie/thee met iets lekkers
14.00 uur: officiële opening

Aansluitend is er tot ca. 16.00 u. een feestelijk samenzijn met een maaltijd en een drankje. Pastores Igno Osterhaus, Jacques Hetsen en John Affum zullen een kort woordje spreken. Diverse koren zullen van zich laten horen. Er zal ook een fanfarekorps optreden en voor de kinderen zal een ballonkunstenaar zijn kunsten vertonen. De kinderen zullen aan het einde van de middag ballonnen oplaten.
Iedereen is van harte welkom.

Plaats: Regiocentrum bij De Boom, Gibraltarstraat 55 (achter De Boomkerk aan de Admiraal De Ruijterweg 408).
Bereikbaar: lopend vanaf NS-station Sloterdijk (15 min.), of met tram 12, bus 15 of 64, halte Wiltzanghlaan. De kerk ziet u vanzelf.
Comments