Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Filosofie op de Zuidas, 19 mei

Geplaatst 3 mei 2011 13:10 door De Stadslamp Amsterdam   [ 24 mei 2011 03:48 bijgewerkt ]
In Filosofie op de Zuidas gaat VU-filosoof Ad Verbrugge in gesprek met Antoine Bodar (priester, wetenschapper, kunsthistoricus en auteur) over bezielend leiderschap.

Bezielend leiderschap en gekoesterde idealen
Helderheid, doorzichtigheid en eenvoud staan aan de basis van het charisma van de leider. Daarbij zijn ook authenticiteit en inlevingsvermogen belangrijk. Bij weinig instanties is er nog sprake van moreel gezag. Dat kan een leiderscrisis veroorzaken. Kijk maar naar de graaiende bankiers, misbruikende priesters en draaiende politici. De omslag begint bij gekoesterde idealen die dienstbaar zijn!

Antoine Bodar
Prof. dr. Antoine Bodar studeerde geschiedenis, literatuurwetenschap, filosofie en theologie. In de jaren '60 en '70 werkte Bodar voor krant, televisie en radio. In de jaren '80 is hij universitair docent in Leiden. Bodar wordt in 1992 tot priester gewijd, zes jaar later vertrekt hij naar Rome. In juli 2006 wordt Antoine Bodar benoemd tot bijzonder hoogleraar Christendom, Cultuur en Media aan de Universiteit van Tilburg.

Ad Verbrugge
Filosofie op de Zuidas wordt geleid door Ad Verbrugge, filosoof en universitair hoofddocent Faculteit der Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit. Hij is bekend van televisieprogramma's als Zomergasten en Buitenhof. Ad Verbrugge vraagt door waar anderen ophouden.

Comments