Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Hervormingsdag 2011: Elk seizoen telt!

Geplaatst 24 okt 2011 01:43 door De Stadslamp Amsterdam   [ 3 nov 2011 06:23 bijgewerkt ]
Bron: protestantsamsterdam.nl
 
Al een aantal jaren organiseert de Protestantse Kerk Amsterdam op Hervormingsdag een programma om inspiratie op te doen voor kerkvernieuwing. Dit jaar in de Westerkerk op maandagavond 31 oktober. Opgeven voor Hervormingsdag doet u via hervormingsdag@protestantsamsterdam.nl Of bel met het secretariaat van het Kerkelijk Bureau: 020 53 53 700. In verband met de inhoud van het programma graag uw leeftijd vermelden bij uw opgave.

Maandagavond 31 oktober Westerkerk, Prinsengracht 281
Wat bezielt twintigers in Amsterdam?
Van 18.00 tot 21.00 uur kunt u zich laten verrassen door Inger van Nes (25) en Karel Smouter (27). Zij zijn door de Protestantse Kerk Amsterdam gevraagd om de drijfveren, verlangens en idealen van hun eigen generatie te onderzoeken. Wat en hoe geloven twintigers en wat kan de kerk daarvan leren? Zij presenteren op Hervormingsdag hun bevindingen van het afgelopen jaar.

Filmpremière: Vijf jonge Amsterdammers vertellen hun verhaal
Een documentaire over twintigers en wat hen bezielt, gemaakt in opdracht van Inger van Nes en Karel Smouter, gaat op Hervormingsdag in première. De film Nu(l) Twintig vormt de leidraad van hun presentatie. In deze film vertellen vijf speciaal voor deze film geselecteerde jonge Amsterdammers hun verhaal. Alle vijf brachten de afgelopen zomer met een camera hun eigen leven in beeld. Vervolgens werd hen in vijf verschillende kerken van de Protestantse Kerk Amsterdam het hemd van het lijf gevraagd. Het resultaat is een unieke blik in de ziel van een onbevangen generatie die open staat voor alles en tegelijk zoveel mogelijk open laat.

Elk seizoen telt! - Samen kijken en eten
De avond biedt een unieke kans om met allerlei verschillende leeftijden aan tafel te zitten en van gedachten te wisselen. Veel van de twintigers die in de documentaire aan het woord komen zijn aanwezig. Jong of oud, iedereen is van harte welkom, want elk seizoen telt! U kijkt op 31 oktober drie keer naar een gedeelte van deze film afgewisseld met een maaltijd die bestaat uit drie gangen. Rond de tafel leert u uw tafelgenoten beter kennen. Een unieke kans om in de eeuwenoude Wester met allerlei leeftijden van gedachten te wisselen.

AAN TAFEL
Tafelgesprekken en muziek
Inger van Nes en Karel Smouter presenteren in vier seizoenen, zomer, herfst, winter en lente, afgewisseld met passende seizoensgerechten, hun bevindingen en plannen voor de toekomst van de kerk. Julia van Rijn, scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam, presenteert de avond. Tussen de seizoenen door is er muziek van hetSyrene Saxofoonkwartet.

Maaltijd
De maaltijd bestaat uit drie gangen en is biologisch, eenvoudig en feestelijk. Om te weten op hoeveel gasten we kunnen rekenen is het belangrijk dat u zich tijdig opgeeft! Doe dat liever nu meteen en niet op het laatste moment.

Opgeven
Opgeven voor Hervormingsdag doet u via: hervormingsdag@protestantsamsterdam.nl Of bel met het secretariaat van het Kerkelijk Bureau: 020 53 53 700. In verband met de inhoud van het programma graag uw leeftijd vermelden bij uw opgave.

Downloads

Informatiefolder Hervormingsdag 2011
Nul Twintig Ansichtkaart
Comments