Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Jubileumweekend 125 Leger des Heils

Geplaatst 11 mei 2012 05:13 door De Stadslamp Amsterdam   [ 17 mei 2012 09:17 bijgewerkt ]
We zijn jarig! 

Op 8 mei 1887 houdt het Leger des Heils zijn eerste bijeenkomst in Nederland in een pand aan de Gerard Doustraat in Amsterdam. Nu 125 jaar later vieren we onze verjaardag!

In 50|50 Hotel Belmont werd onze 125e verjaardag gevierd tijdens de zogeheten ‘Veteranendag’ met gepensioneerde heilsofficieren en heilssoldaten. Lees hier meer over deze bijzondere dag.

Aankomend weekend vieren we verder en wordt het 125-jubileum groots gevierd tijdens het jubileumweekend op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Aan de Gerard Doustraat 69 in Amsterdam hield Gerrit Govaars op 8 mei 1887 de eerste samenkomst van het Leger des Heils. Hij begeleidde de diensten met viool, iets wat in die tijd heel bijzonder was. De viool is zelfs bewaard gebleven en wordt tijdens het jubileumweekend weer bespeeld. De organisatie groeide de afgelopen 125 jaar, richtte door heel Nederland kerkkorpsen op en ontwikkelde zich tot een professionele zorgorganisatie met meer dan 5500 medewerkers. Tijdens het jubileumweekend wordt een groot aantal festiviteiten en bijeenkomsten georganiseerd in en op het terrein van de Westergasfabriek.

Vier mee en kom ook naar het Jubileumweekend!

Bron: www.legerdesheils.nl
Comments