Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Maand van de Spiritualiteit, 30 oktober - 30 november

Geplaatst 18 okt. 2010 02:29 door De Stadslamp Amsterdam   [ 1 dec. 2010 09:03 bijgewerkt ]
Zaterdag 30 oktober a.s. start de vierde Maand van de Spiritualiteit. De Amsterdamse Filosofe en romancier Joke J Hermsen schreef het essay, Windstilte van de ziel, waarvoor veel media-aandacht bestaat. De Maand van de Spiritualiteit is een initiatief van Uitgeverij Ten Have, de KRO en Trouw.
 
Thema van dit jaar: 'Tijd maken'.
Het is ook mogelijk zelf evenementen aan te melden. Kijk voor alle informatie en agenda op www.maandvandespiritualiteit.nl
 
"Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan. Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. De initiatiefnemers van De Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij deze groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment zien.

Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’.
Comments