Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

13 maart: Menselijke keten tussen moskee, synagoge en kerk

Geplaatst 8 mrt. 2011 02:11 door De Stadslamp Amsterdam   [ 14 mrt. 2011 07:02 bijgewerkt ]
LEVENSOVERTUIGINGEN VOOR MEER VERDRAAGZAAMHEID IN DE SAMENLEVING

Christenen, moslims, joden en humanisten in Amsterdam hand in hand: zondagmiddag 13 maart

Vijandige uitlatingen en gedragingen jegens burgers met een religieuze levensovertuiging nemen steeds scherpere en onrustbarendere vormen aan. Momenteel zijn vooral moslims doelwit van deze laakbare uitlatingen. Ook joden worden geconfronteerd met onacceptabel gedrag als zij bijvoorbeeld in Amsterdam als herkenbare jood over straat gaan. Een verwerpelijke ontwikkeling die niet alleen in de maatschappij waarneembaar is maar ook in de politiek.

Menselijke keten tussen moskee, synagoge en kerk

Joden, moslims, christenen en humanisten achten deze gang van zaken funest voor de harmonie en saamhorigheid in de samenleving. Zij roepen daarom alle burgers op om - verenigd met elkaar – hier het hoofd aan te bieden en op te komen voor een tolerant en vreedzaam Nederland. Iedere burger wordt opgeroepen om hand in hand een solidair front te vormen voor respect voor èn van alle religies en levensovertuigingen. Dit zal gebeuren via een menselijke keten die wordt gevormd tussen moskee, synagoge en kerk.

Met deze actie wordt aangesloten bij het programma van de gemeente Amsterdam ‘Discriminatie - we zijn er klaar mee’. Tevens wordt aangesloten bij de landelijke manifestatie tegen discriminatie, anti-semitisme en islamofobie van het ‘Platform tegen Racisme en Uitsluiting’ op 19 maart in Amsterdam.

Afsluiting in de Vredeskerk
In de Vredeskerk zal een aantal mensen toespraken houden, waaronder burgemeester Van der Laan en Julia van Rijn, als predikant van de Protestantse Kerk Amsterdam verbonden aan de Muiderkerk.

Waar: Startpunt is de Selimeye moskee, Govert Flinckstraat 286
Wanneer: Zondag 13 maart, vanaf 15.00 uur
Route: Van de Selimeye moskee in de Govert Flinckstraat 286 - naar de Gerard Dou synagoge in de Gerard Doustraat 238 – naar de Vredeskerk aan het Vredeskerkplein 1
Meer informatie: Bij de leden van de initiatiefgroep: Joke Jongejan, 06-13785908; Harry Polak, 06-41286611 of Mohamed Rabbae. 06-30159220
Comments