Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Nacht van de Bijbel in Amsterdam, 5 november

Geplaatst 19 okt. 2010 05:08 door De Stadslamp Amsterdam   [ 9 nov. 2010 01:52 bijgewerkt ]
Nacht van de Bijbel werpt nieuw licht op bekende bijbelse verhalen

‘Kan de Bijbel het licht verdragen?’ Aan de hand van deze en andere vragen gaat een aantal bekende Nederlanders op vrijdag 5 november in gesprek over de Bijbel. Deze Nacht van de Bijbel maakt onderdeel uit van de Bijbel10daagse van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Schrijver Abdelkader Benali, historicus Maarten van Rossem, tv-maker Ursul de Geer, VVD-politicus Jeanine Hennis–Plasschaert en schrijver Karel Eykman nemen ieder één van de beroemde verhalen uit de bijbelse literatuur voor hun rekening. Hun vragen, ergernissen, weerstand en sympathie brengen zij ter sprake in een vraaggesprek met Ad van Nieuwpoort en Ruben van Zwieten, predikanten werkzaam in en rond de Thomaskerk aan de voet van de Amsterdamse ZuidAs.

De Nacht van de Bijbel vindt plaats in het Thomastheater verbonden aan de Thomaskerk. NCRV-presentator Jacobine Geel praat de avond aan elkaar. Ieder uur vindt er een gesprek plaats met één van de gasten. De gesprekken worden afgewisseld met muziek van Jeroen Zijlstra en band. Publiek kan in- en uitlopen op ieder gewenst moment.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met het Bijbels Museum, de NCRV, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Protestantse Kerk in Amsterdam. Het belooft een nacht vol inspiratie, ontmoeting, vrolijkheid, melancholie en bijbelse spijzen en dranken te worden.

Vrijdag 5 november 20.30 - 0.00 uur
ThomasTheater, Prinses Irenestraat 36
(nabij Station Zuid) te Amsterdam.
Toegang: 15 euro (incl. hapjes en drankjes)

Reserveer nu!
 
Bron: Bijbelgenootschap, 19,10-2010.
Comments