Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Noorderpodium 27 oktober: ‘Wie is God?’

Geplaatst 22 sep. 2010 03:19 door De Stadslamp Amsterdam   [ 29 okt. 2010 05:29 bijgewerkt ]
God? Wie is dat? Bestaat God wel? Hoe merk je dan iets van God?
Het NoorderPodium organiseert op 27 oktober een gesprek over een vraag die mensen altijd weer bezighoudt: Wie is God?

De Middelburgse dominee Klaas Hendrikse werd bekend als de dominee die zegt te geloven in een God die niet bestaat. Voor predikant Paul Visser van de Amsterdamse Noorderkerk is niets zo reëel als God. Hij ervaart dagelijks het bestaan van God. Nu ontmoeten ze elkaar en spiegelen hun visie op het leven.
Op woensdagavond 27 oktober gaan ze onder leiding van Trouw-journalist Lodewijk Dros met elkaar in gesprek over God. Hoe ervaar je het bestaan van God en als je gelooft in een God die niet bestaat, hoe werkt dat dan? Is het iets in jezelf of is er toch meer?

Bij dit gesprek hopen beide op veel vragen vanuit de zaal. Want voor vele mensen zijn het wezenlijke vragen. De één gelooft in een kracht in jezelf of ‘iets’ dat er moet zijn, de ander is overtuigd van een hogere macht of een persoonlijke God tot wie je, je kunt richten. Te midden van al die diversiteit blijven mensen zoeken naar antwoorden op de grote levensvragen. Waarom besta ik, leidt dit leven ergens toe, waarom het leed en is er iets of iemand die het leven leidt?

Tijdens het NoorderPodium horen we hoe twee mensen op deze vragen antwoord geven.

Het NoorderPodium is een ontmoetingsplaats georganiseerd vanuit de Noorderkerk. Er worden debatten, gesprekken, interviews en lezingen georganiseerd die de kern van het leven van Amsterdammers van allerlei achtergrond raken.

Locatie : Noorderkerk, Noordermarkt 48 te Amsterdam
Datum : 27 oktober 2010
Tijd : Zaal open 19.30 uur, begin gesprek 20.00 uur
Contact : Henk van Lingen, 06-48660583
 
 
Comments