Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Pinksteren, zondag 27 mei

Geplaatst 25 mei 2012 05:49 door De Stadslamp Amsterdam   [ 31 mei 2012 04:23 bijgewerkt ]
Hier vind je enkele van de vele bijzondere activiteiten van kerken met Pinksteren:

Pinksterfestival West is een initiatief van de gezamenlijke geloofsgemeenschappen in het nieuwe stadsdeel West. Een veelzijdig festival gericht op alle bewoners van het stadsdeel van jong tot oud. Het festival vindt plaats op zondag 27 mei tussen 13.30 en 17.30 uur in en rond de Nassaukerk in de Staatsliedenbuurt.

Na de openingsviering volgt een afwisselend programma met voor elk wat wils. Pinksteren is het 'Feest van de Geest'. Vreugde, inspiratie en bezieling zijn sleutelwoorden. Het feestprogramma wil bruggen slaan tussen diverse groepen in ons stadsdeel en zo bijdragen aan de leefbaarheid van onze buurten.

Een deel van de activiteiten vindt in de openbare ruimte plaats tussen het Eerste Marnixplantsoen, de Nassaukerk en de Kop van het Witteneiland. Iedereen is meer dan welkom!

Bekijk hier het hele programma
(Bron: Nassaukerk)


Hoogfeest van Pinksteren. In de Obrechtkerk in Stadsdeel Zuid, (Jacob Obrechtstraat 30, www.obrechtkerk.nl )
Om 11.00 uur de Hoogmis, met voorganger priester Antoine Bodar;
Muziek door koor, solisten en orkest tijdens de mis: W.A. Mozart (1756-1791) - Missa Brevis F dur KV 192 / W.A. Mozart - Benedictus sit Deus / W.A. Mozart – Laudate Dominum.
De Zoekende Ziel, spiritueel Café voor buurtbewoners in Amsterdam West en omstreken. 
Thema: “Vurige tongen”. Voor wie sta jij in vuur en vlam? De uitdaging van Pinksteren.
Plaats: Restaurant Café ALVERNA, Bilderdijkstraat 104, aan het Kwakersplein.
Aanschuiven vanaf 16.00 uur.
WE ZIEN JE GRAAG!
Meer info: Margrietha Reinders, predikant, 06.10421819 

De Zoekende Ziel is een ontmoetingsplek voor wie zoeken naar bezinning, aanstekelijk geloof en discussie over alles wat ons Heilig is, inclusief een drankje. Het is een initiatief van “Heilig Vuur West", een geloofsgemeenschap met en voor buurtbewoners die op zoek zijn naar zingeving. En dat graag samen met anderen willen doen! Elke vierde zondag van de maand van 16.00 tot 20.00 uur.

(Volgende Zoekende Ziel: 24 juni 2012)

Comments