Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Social Sunday over bidden

Geplaatst 13 feb. 2011 13:38 door De Stadslamp Amsterdam   [ 23 feb. 2011 01:57 bijgewerkt ]
Social Sunday LogoZelf een kerkdienst samenstellen? Dat kan! Op 20 februari kunt u het avondgebed dat die avond gehouden zal worden in de Oude Kerk voorbereiden tijdens de Social Sunday #BID. Een bijzondere bijeenkomst in de Oude Kerk in hartje Amsterdam van 16.00 tot 17.00 uur. Behalve een workshop is er een gesproken column over bidden in de islam door Sa'id Vanenburg en een gesprek over bidden. Denk mee over vragen als: wat valt er te bidden, waar wil je voor bidden en wat is bidden eigenlijk?

Tijdens de workshop zal via Twitter om gebedsintenties worden gevraagd, schrijven de deelnemers vaste gebedsonderdelen, improviseren zij met muziek, schrijven voorbeden, een gebed voor de digitale stad en maken zij van al deze onderdelen een mooi geheel. Dit alles vanuit de uitgangspunten ‘we hebben meer overeenkomsten dan verschillen, en we zijn allemaal verbonden’. De workshop is klaar om 17.10 uur. Daarna zijn er soep, broodjes en ontmoeting voor iedereen die nog wil blijven. Om 18.00 uur begint het avondgebed: de spiritualiteit van de oudste kerk van Amsterdam ondersteund met de Social Media anno Domini 2011.

Wat? Social Sunday #BID
Wanneer? Zondag 20 februari 2011, 16.00-17.00, om 15.30 inloop met koffie en thee
Waar? Oude Kerk, Oudekerksplein 15, 1012 GX Amsterdam
Wie? Met Fred Omvlee, Bas van der Bent, Sergio Felter, Sa'id Vanenburg, Eddy Reefhuis, Jasper Klapwijk en Christiaan Winter
Tweets? Naar @socialsundaynl of hashtag #ikbidvoor
http://socialsunday.nl/

Op vertoon van dit bericht is de toegang gratis! Vrijwillige bijdrage van 5 euro.
 
(Bron: Social Sunday, Fred Omvlee)
Comments