Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Studiemiddag en boekpresentatie Handboek Kerk en Internet

Geplaatst 18 jan. 2011 10:40 door De Stadslamp Amsterdam   [ 7 mrt. 2011 03:04 bijgewerkt ]
Op 14 februari 2011 presenteert LUCE/CRC het Handboek Kerk en Internet van Eric van den Berg tijdens een studiemiddag rond de vraag naar kerk-zijn in deze digitale tijd. Naast twee lezingen over kerk en internet zijn er korte internetpresentaties en discussies met christelijke internetpioniers. Het eerste exemplaar van het handboek zal overhandigd worden aan de verantwoordelijken voor pers en communicatie in RKK en PKN. Het boek wordt gepubliceerd door Uitgeverij Abdij van Berne en is op de studiemiddag te koop voor de speciale actieprijs van € 25. Het minisymposium is bedoeld voor pastorale professionals, kerkbestuurders, kerkelijke vrijwilligers, webmasters en communicatiedeskundigen.
 
Bezinningswebsites, twitternovenen, Hyves-psalmen, chatkathedralen, digitale pelgrimages, internetpastoraat – het zijn nieuwe begrippen uit een wereld die voor veel christelijke kerken nog onbekend is. Hoe kunnen parochies en gemeenten hiermee omgaan?
 
Gemeenschap-zijn betekent in het digitale tijdperk niet alleen meer het samenkomen voor de zondagse viering in een bepaald kerkgebouw.Community betekent dat je op allerlei verschillende manieren met anderen in contact bent.24-7 connected. In die verschillende contacten ontstaat de meerwaarde, het delen van gevoelens, emoties, argumenten, vreugde en verdriet. De kerken staan er nog wat verdwaasd naar te kijken, maar 'kerk-zijn 2.0' betekent wezenlijke nieuwe kansen voor kerkopbouw.
 
Het boek wordt gepubliceerd door Uitgeverij Abdij van Berne en is op de studiemiddag te koop voor de speciale actieprijs van € 25. Het minisymposium is bedoeld voor pastorale professionals, kerkbestuurders, kerkelijke vrijwilligers, webmasters en communicatiedeskundigen.
 
Datum:14 februari 2011 van 13.30-16.30 uur.

Locatie: De Uithof, Universiteitsbibliotheek, Boothzaal, Heidelberglaan 3, Utrecht.

Kosten: € 15 (bij opgave vermelden: eenmalige machtiging).

Meer info en aanmelden (voor 1 februari) hier.

 
Comments