Archief‎ > ‎Archief-actueel‎ > ‎

Symposium over kerk & stad

Geplaatst 19 nov 2012 10:17 door De Stadslamp Amsterdam   [ 10 jan 2013 12:25 bijgewerkt ]
indexBron: Nicolaaskerk Amsterdam.
In samenwerking met dagblad Trouw organiseert de Nicolaaskerk op vrijdagmiddag 7 december een symposium met als thema ‘Kansen en uitdagingen voor kerken in de stad’. In de afgelopen decennia zagen we in de kerk een massale leegloop, en de verwachting was dat het alleen maar verder bergafwaarts kon gaan. Opvallend genoeg gebeurt in diverse steden in binnen- en buitenland het tegenovergestelde: sommige kerken trekken méér bezoekers en bieden ruimte aan energieke geloofsgemeenschappen – de Nicolaaskerk is er een voorbeeld van. Ook ontstaan in de steden nieuwe geloofsgemeenschappen.

Op deze middag gaat het over de vraag hoe dat komt. Wat zoekt de stadsmens tegenwoordig in de kerk? Wat kunnen kerken doen? Wat zoeken jongeren in de kerk – een goed gevoel? Stilte? Zingeving? Gemeenschap? Mooie muziek? Inspiratie?

We gaan op zoek naar antwoorden, onder leiding van Monic Slingerland (redacteur religie en filosofie van Trouw), en in gezelschap van
- Leo Feijen (hoofd RKK)
- Martha Hoffenkamp, moderator Sint-Laurenscollege Rotterdam, auteur van de bestseller Mijn school is katholiek
- Eric Sengers (godsdienstsocioloog)
- Inger van Nes (theoloog en psycholoog, met specialisatie kerk, jongeren en stad)
- Paul van Geest (theoloog en publicist over kerk en samenleving)

Vrijdag 7 december 2012
Ontvangst vanaf 13:30 uur, programma 14.00 – 17.00 uur, borrel na
Locatie: Smits Koffiehuis (tussen CS en de kerk)
Entree: € 10,-

U kunt kaartjes reserveren via info@nicolaas-parochie.nl. Op 7 december liggen ze voor u klaar bij de ingang. S.v.p. afhalen vóór 13.45 uur.
Comments