Archief‎ > ‎Archief-nieuws‎ > ‎

EO brengt het hart van kerst op de Dam

Geplaatst 13 dec. 2011 12:06 door De Stadslamp Amsterdam   [ 18 dec. 2011 11:30 bijgewerkt ]
Oneway.nl, 13-12-2011.
De vier artiesten van Kerstfeest op de Dam, Frans Bauer, Karin Bloemen, Syb van der Ploeg en Linda Wagenmakers, bezochten elk een sociaal project in Amsterdam. Tijdens Kerstfeest op de Dam delen zij hun ervaringen en zingen een persoonlijk, zelfgekozen lied voor de mensen van hun project. Karin Bloemen heeft voor Kerstfeest op de Dam met tienermeiden een weerbaarheidstraining gevolgd. Voor het EO-kerstprogramma ondervond ze aan den lijve hoe Love Limits deze jonge meiden leert voor zichzelf op te komen.

Prostituees
Linda Wagenmakers hielp ex-prostituees bij het opzetten van een tweedehands kledingwinkel. Samen met een vrijwilliger ging ze naar de Wallen en zag hoe het Scharlaken Koord prostituees helpt een nieuw leven op te bouwen. Syb van der Ploeg is met een bakfiets vol kerstbroden op pad gegaan in de Jordaan. Hij deelde het brood uit aan voorbijgangers en ging het gesprek met hen aan. Eerder werd al bekendgemaakt dat Frans Bauer een dag is opgetrokken met dak- en thuislozen, voor wie hij kookte.

Kleine Jongen
In Kerstfeest op de Dam brengen de vier artiesten op unieke wijze het hart van kerst tot leven in het hart van Nederland. Ze wisselen klassieke en moderne kerstsongs af met populaire liederen die ook passen bij het kerstverhaal. Van ‘Stille Nacht’ tot ‘Kleine Jongen’. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Daarbij krijgen zij ondersteuning van twee koren, een orkest en het publiek. Tussen de optredens door lezen tien gewone Amsterdammers in gewone taal het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het eeuwenoude kerstverhaal toegankelijk voor een breed publiek.

TV-uitzending
Kerstfeest op de Dam is vrijdagavond 23 december om 21.30 uur bij de EO te zien op Nederland 1. Linda Wagenmakers is naast artiest ook presentatrice van het 85 minuten durende kerstprogramma. Een week eerder, op vrijdagavond 16 december, wordt de tv-uitzending vanaf 20.00 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. Toegang voor dit bijzondere kerstconcert is gratis. Alle informatie over Kerstfeest op de Dam is te vinden op eo.nl/kerstfeestopdedam.

In de decembermaand zet de EO op radio, tv en internet kerst centraal onder het motto 'Kerst vieren we samen', www.eo.nl/kerst

Comments