Bij de buren‎ > ‎

Kerkado: Cadeau van kerken Rotterdam aan de stad

Geplaatst 20 aug 2014 04:30 door De Stadslamp Amsterdam
Kerkado - Kado voor de stadBron: ND locaal, 20-8-2014.
De kerken in Rotterdam geven hun stad een cadeau in de vorm van vijfhonderd vrijwilligers die sinds maandag twee weken beschikbaar zijn voor projecten in de wijk Feijenoord.

De vrijwilligers zijn inzetbaar voor projecten met kinderen, jongeren en senioren, of voor opknappen van een park of gebouw. Met KerKado willen de kerken projecten ondersteunen en versterken ‘die voortkomen uit de wijk zelf en aansluiten op de beweging die er al is’.

Uit een oproep op de website kerkado.nl blijkt dat de kerken voor dit werk op zoek zijn naar vakmensen zoals schilders, hoveniers, timmermannen en klussers. Van de vrijwilligers zelf wordt gevraagd minimaal een dag beschikbaar te zijn tussen 18 en 31 augustus. Als coördinerend centrum is het schoolgebouw De Passie ingericht, waar ze instructies ontvangen. In het schoolgebouw wordt ook dagelijks een half uur gebeden.

Zaterdagmiddag 23 augustus is er een wijkfeest in het Nassaupark, zondag 31 augustus is er in hetzelfde park een afsluitende openluchtdienst.

Comments