De dictatuur van seculiere gelovigen

Geplaatst 26 nov 2009 02:35 door De Stadslamp Amsterdam   [ 26 nov 2009 12:01 bijgewerkt ]
Henk van Rhee, 20-11-2009

In Amsterdam hebben de seculieren het voor het zeggen. Met een niet aflatende geloofsijver probeert een lobby in de gemeenteraad christenen uit te schakelen in het publieke leven. Deze week kregen deze fanatici het voor elkaar om de gemeenteraad te laten instemmen met een motie die subsidies aan bijvoorbeeld onze stichting Scharlaken Koord voor opvang en uitstappen van prostituees onmogelijk maakt. Tenzij Scharlaken Koord en moederorganisatie Tot Heil des Volks hun personeelsbeleid aanpassen en bereid zijn iedereen aan te nemen, ongeacht de vraag of de kandidaat de doelstelling van de organisatie onderschrijft. Of mee kan doen in het gebed waarin we dagelijks God om leiding en hulp vragen voor ons werk.
Het is ook pure discriminatie. Onder het mom van het bestrijden van discriminatie en onderscheid sluit de gemeenteraad met de genoemde motie een organisatie uit die al sinds 1855 baanbrekend christelijk sociaal werk doet in Amsterdam. Dat is een vorm van culturele kaalslag en dwingelandij en het einde van een rijke Amsterdamse traditie met ruimte voor verscheidenheid. Bovendien hebben prostituees zo ook geen keuze meer in de hulp die ze willen. Het enige loket wordt nu het gemeentelijke met de ‘staatsmaatschappelijk werkers'. Terwijl eerder diezelfde gemeenteraad juist benadrukte dat prostituees een keuzemogelijkheid moesten hebben. Niet gek als mensen bij deze ontwikkelingen associaties krijgen met het oude oostblok.

Drogredenen
We hebben het eerder geschreven; wat zich hier manifesteert is de heerszucht van de moderne seculiere gelovige. Alle belastinggelden, ook die door christenen zijn opgebracht, mogen alleen besteed worden aan de organisaties van deze zogenaamd ‘neutralen'. Het doet denken aan de onthullende toekomstgedachte van George Orwell (foto) in zijn boekje Animal Farm. Orwell voorspelt daarin een tijd waarin ‘some will be more equal than others'. Formeel is er nog democratie, maar sommigen zullen meer rechten hebben dan anderen. Dat is wat er in Amsterdam gebeurt. Het is een breuk met een traditie van verdraagzaamheid en een signaal aan christenen om wakker te worden. Stil en gerust leven is er niet meer bij in dit land. Laten we op de knieën gaan en onze God vragen dit tij te keren. Tot Heil van Nederland.

De auteur is directeur van Tot Heil des Volks.

eerder gepubliceerd op
CIP.nl
Comments