Hersenspoelpremie voor het COC

Geplaatst 5 feb 2010 03:55 door De Stadslamp Amsterdam
5-2-2010, Henk van Rhee.
De homobelangenorganisatie COC krijgt € 50.000 van de gemeente Amsterdam om met geloofsgemeenschappen in Zuidoost over ‘homohealings’ en tolerantie te spreken. Want dat schijnt toch een probleem te zijn. Vorig jaar heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek gedaan, maar daaruit bleek juist dat er geen voor de volksgezondheid riskante dingen gebeurden. Nu dan toch maar zes besloten gesprekken onder regie van het COC à raison van ruim € 8.000 per gesprek.

Omdat iedereen kan zien dat de belevingswerelden van het COC en de religieuze organisaties in Zuidoost mijlen ver uit elkaar liggen, moet je wel een ongelooflijke optimist zijn om ook maar iets van deze gesprekken onder regie van het COC te verwachten. Als je echt vindt dat er hier een probleem ligt stel je een verantwoordelijk wethouder aan als bemiddelaar. Of beter en goedkoper, je nodigt de organisaties uit om op het stadhuis eens te spreken. Dat mag best besloten en kost een fractie van het belastinggeld dat nu naar het COC gaat.

Andere gedachten
Gek dat een gemeente die anders zo kritisch is op subsidies nu ineens wel geld heeft voor een ideologisch gedreven organisatie. Of moeten we het geld misschien zien als een soort ‘hersenspoelpremie' om religieuze organisaties op andere gedachten te brengen? Waar blijft dan de in Amsterdam zo vurig bepleite scheiding tussen kerk en staat? Mijn advies aan de religieuze organisaties zou zijn eenzelfde bedrag aan de gemeente te vragen om hun visie aan het COC uit te leggen.
 
Comments