Kars Hardebol: Fijn, het is weer tijd voor Halloween!

Geplaatst 30 okt 2017 07:49 door De Stadslamp Amsterdam
Bron: https://karshardebol.wordpress.com/
20-10-2017.

Een paar jaar geleden ging er een schok door de wereld. De Islamitische Staat liet een filmpje zien waarin een gevangen genomen Jordaanse piloot te zien was. De piloot stond in een kooi, er liep een spoor van benzine naar de kooi. Om de kooi stonden IS strijders om toe te kijken, ze stonden op de ruïne van een oud stadion.

In beeld kwam een man die het spoor van benzine aanstak. Het vuur likte gulzig aan het spoor van benzine, wat uitkwam bij de Jordaanse piloot die zelf ook gedrenkt was in benzine. De man stierf een verschrikkelijke dood.

Niet zolang geleden ging een journaliste mee aan boord van een kleine onderzeeer in Denemarken. De journaliste verdween en de eigenaar zei dat hij haar een zeemansgraf had gegeven. De vrouw werd kortgeleden gevonden, of in ieder geval haar romp. Later werd ook haar hoofd gevonden.

In ons eigen land gebeuren ook verschrikkelijke dingen. Kortgeleden nog werd het nieuws gedomineerd door de verdwijning van Anne Faber. De kans is groot dat zij is vermoord door een man die in behandeling was bij een forensisch psychiatrische kliniek. Af en toe mocht hij zonder begeleiding uit de kliniek en ging daar weer in de fout. Helaas was Anne Faber daarvan het slachtoffer. Heel Nederland reageerde geschokt en er werd een petitie gestart voor een grondig onderzoek naar het falende systeem.

Je vraagt je misschien af waarom ik deze dingen zo opsom. Ik had het liever niet gedaan, maar ik had het idee dat het moest. Het is namelijk zo dat wij deze bovenstaande dingen allemaal verschrikkelijk vinden. Behalve in oktober, want dan is er Halloween.

 

Comments