Nieuwe kinderoffers

Geplaatst 23 aug 2011 05:38 door De Stadslamp Amsterdam
Lana Kooijman, 23-8-2011. 
Een kwart van de kinderkleding voor meisjes tussen de tien en twaalf jaar is bewust ontworpen om seksueel te prikkelen. Dat blijkt uit recent onderzoek van een Belgische studente. Opgevulde bh’s, strings en topjes met teksten als ‘future pornstar’ worden speciaal voor kinderen gefabriceerd. En op basis van het toenemende aanbod mag je aannemen dat er markt voor is. Jonge meisjes krijgen zo de boodschap mee dat uitdagende kleding normaal is en dat ze hun lichaam zo seksueel aantrekkelijk mogelijk aan de buitenwereld moeten laten zien.

Willen we dat nou echt of krijgen we het opgedrongen door media en commercie? Zo simpel is het waarschijnlijk niet. Voor het echte antwoord moet je dieper graven.

Andere bedoelingen
We leven in een maatschappij die zich wil ontdoen van alles wat herinnert aan een door God geschapen orde. Vooral op het gebied van seksualiteit. De seksuele revolutie van halverwege de vorige eeuw heeft hiervoor een stevig fundament gelegd. Nu steeds meer taboes geslecht zijn, springt de commercie hier dan ook gretig op in. Zij hebben echter heel andere bedoelingen dan de hippies en provo’s van weleer. Feministen zien met lede ogen aan hoe de commercie de door hen verworven seksuele vrijheid en diversiteit juist gebruikt om vrouwen als lustobject neer te zetten.

Boemerang
De seksuele vrijheid waar we zo naar verlangden, keert zich als een boemerang tegen ons. En nu is er weer een nieuwe doelgroep aangeboord: jonge meisjes. Want seks verkoopt. En onder dat motto offeren we zelfs onze kinderen op.

(Lana Kooijman werkt bij Tot Heil des Volks en houdt zich bezig met de oprichting van een christelijk instituut voor seksuele vraagstukken. )


23-8-2011 | bron: Lana Kooijman | www.habakuk.nu
Comments