Red Amsterdam!

Geplaatst 13 mrt 2010 02:36 door De Stadslamp Amsterdam   [ 13 mrt 2010 02:40 bijgewerkt ]

Krijn de Jong, 9-3-2010. Als het kabinet niet was gevallen, was nu de tijd van grote woorden weer voorbij. Een tijd die in de meeste gevallen wordt gevolgd door een tijdperk van kleine daden. Maar helaas is er een nog groter spektakel op komst. De landelijke verkiezingen. Een tijd van nog grotere legale grootspraak. Ook wel verkiezingsroes geheten. In de Bijbel worden we opgeroepen om voor de overheden te bidden. We zijn geneigd dat intensiever te doen als er een nieuwe regering aantreedt. Maar het is beslist meer nodig om juist in de verkiezingstijd onze gebeden te intensiveren.

En niet in de laatste plaats voor de mensen die in de politiek Gods naam belijden. Voor hen moeten we veel bidden. Geen gebed voor winst, maar een gebed om zelfbeheersing. Zo snel wordt de naam van God niet alleen beleden, maar ook geschaad. Gevaarlijke tijd, die verkiezingstijd. Bescheidenheid is in die tijd niet meer een christelijke opdracht,  maar juist ‘uit den boze'. En om nog maar eens een gekke christelijk opdracht te noemen: de ander uitnemender achten dan jezelf! Die zetten we even in de wacht. Lastig blijft het wel, dat Evangelie. Het is duidelijk niet van de wereld.

Red Amsterdam

Gisteravond waren alle ogen gericht op Almere en Den Haag. Op Wilders en de zijnen. Ik voel wel voor de typering van André Rouvoet: de PVV is een genadeloze partij. Niet erg inspirerend dus voor mensen die van genade leven.

Bij Tot Heil des Volks kijken we natuurlijk met belangstelling naar de uitslagen in Amsterdam. Helaas heeft de ChristenUnie het daar weer niet gered. PvdA heeft veel ingeleverd, maar blijft nog ruim aan kop. D66 heeft fors gewonnen. Het CDA heeft gelukkig haar twee zetels behouden. Red Amsterdam heeft een zetel bemachtigd. Jammer dat de anti-metromensen (Red Amsterdam wil stoppen met de noord-zuidlijn) deze mooie naam gekaapt hebben. Red Amsterdam zou een mooie naam zijn voor alle Amsterdamse bidders. Kiezers die vooral campagne voeren in de binnenkamer. Als die partij groeit is er hoop. U mag er lid van worden.

Krijn de Jong
Bron: Habakuk.nu
Comments