VVD is gevaarlijk voor christenen

Geplaatst 6 jan 2010 04:17 door De Stadslamp Amsterdam   [ 6 jan 2010 04:21 bijgewerkt ]
Henk van Rhee, 6-1-10. Afgelopen maandag mocht ik deelnemen aan het zogenaamde tolerantiedebat op Radio 1. Mijn opponent was het Amsterdamse gemeenteraadslid Bas van 't Wout van de VVD. De VVD was in Amsterdam de indiener van de motie die subsidie voor het uitstapprogramma onder prostituees van het Scharlaken Koord moest blokkeren. Tijdens het debat stelde ik Van 't Wout een tegenvraag: "Bent u niet ten diepste tegen het voeren van een personeelsbeleid waarbij je selecteert op het criterium belijdend christen?" Toen kwam het hoge woord eruit. "Ja, inderdaad, want dat is discriminerend!" Vervelend is dan dat de VVD als voorbeeld kan verwijzen naar het Leger des Heils, want daar heeft men voor het maatschappelijk werk de eis van het belijdend christen zijn laten vallen. Met alle gevolgen van dien. "Respect voor de grondslag" is bij het Leger onvoldoende gebleken om de christelijke identiteit te behouden.

Gevaarlijke partij
Landelijk opereert de VVD net als de Amsterdamse afdeling. In de schaduw van Wilders verzet tegen de islam, doen ze er door steun aan een wijziging van de Algemene Wet gelijke Behandeling alles aan om ook christenen uit het publieke leven te weren. Daarmee is de VVD voor christenen en de democratie een gevaarlijke partij geworden.

Een heel vreemde ontwikkeling, want overal gaat het in de politiek om het effect van beleid. Bij onze stichting Scharlaken Koord is daar geen enkele twijfel over. Er is geen enkele organisatie succesvoller in het begeleiden van prostituees bij uit stappen. Maar kennelijk telt dat nu even niet bij de VVD. De ‘godloze' ideologie bezorgt deze partij een waas voor de ogen.

6-1-2010 | bron: Henk van Rhee - Habakuk
Comments