'Zielen winnen' is niet crimineel

Geplaatst 11 aug 2010 12:52 door De Stadslamp Amsterdam
11-8-2010, Gertjan de Jong.
De moord die enkele dagen geleden plaatsvond op tien christelijke hulpverleners in Afghanistan roept veel vragen op. Hadden de leden van het medische team inderdaad Bijbels in het Dari bij zich? Waren ze van plan mensen tot het christelijk geloof te bekeren? De directeur van International Assistance Mission (IAM), Dirk Frans, ontkent het allemaal ten stelligste, zo staat te lezen in het Reformatorisch Dagblad. ‘IAM is een christelijke organisatie, dat feit hebben we nooit onder stoelen of banken willen steken. Ons geloof motiveert en inspireert ons, maar we doen niet aan zendingsactiviteiten. We houden ons aan de wetten van Afghanistan.’

Het is begrijpelijk dat IAM zich niet richt op directe evangelieverkondiging in Afghanistan. Dat is in dit strenge moslimland vrijwel onmogelijk. Vertellen over Jezus geldt er als een criminele activiteit. Christenen getuigen er vooral met hun levensstijl. Dat is zeker geen onmogelijke opgave. Levend water kun je niet tegenhouden. Dat stroomt toch wel. De omgeving proeft het ongetwijfeld.

Zieltjes winnen
Hier in Nederland hebben we meer mogelijkheden. We zijn vrij om ook met woorden te getuigen van Jezus. Toch hoor je regelmatig christenen benadrukken dat ze niet doen aan ‘zieltjes winnen’. Alsof er sprake is van roof of diefstal. Wonderlijk. Veel moslims en verlichtingsdominees mogen ‘zieltjes winnen’ dan als een criminele activiteit beschouwen, dat betekent toch niet dat wij die gedachtekronkels moeten overnemen? Paulus zag het als zijn levensmissie om mensen te winnen voor Christus. Net als de predikant Spurgeon. Hij schreef het boek ‘Zielen winnen voor Christus’.

Nu hebben we in Nederland de vrijheid nog. Laten we er ronduit voor uitkomen dat we zielen willen winnen. We gunnen iedereen het Heil in Christus. Bij Hem vind je vrijheid, vreugde, leven. Iets mooiers bestaat er niet. 
Comments