Mozeshuis Winteracademie over levenskunst

Geplaatst 4 jan 2013 03:45 door De Stadslamp Amsterdam
Persbericht Mozeshuis, 3-3-2013.

Op 11 januari openen filosoof Joep Dohmen en cultuursocioloog Gabriël van den Brink de Winteracademie over Levenskunst.

Joep Dohmen, hoogleraar Wijsgerige en praktijkgerichte ethiek, is een autoriteit op het gebied van levenskunst. Hij stelt dat levenskunst een houding van praktische wijsheid is die elk mens in de loop der jaren voor zichzelf kan verwerven.

Gabriel van den Brink, cultuursocioloog en hoogleraar Maatschappelijke Bestuurskunde, geeft een lezing over eigentijds idealisme. Veel Nederlanders geven een geëngageerde invulling aan hun leven en streven hogere waarden en idealen na. Dat blijkt uit de omvangrijke wetenschappelijke studie De Lage Landen en het hogere van de Universiteit van Tilburg. Van den Brink licht de bemoedigende resultaten van het onderzoek toe, rekent af met het cynisme en pleit voor de civil society.

Opening Winteracademie
Vrijdag 11 januari 2013
10.00 – 12.45 uur
Mozes & Aäronkerk
Waterlooplein 207
1011 PG Amsterdam
www.mozeshuis.nl/winteracademie

Toegang € 12,50
Kaartverkoop aan de deur. Reserveren niet nodig.
ACTIE: Gratis toegangskaart voor 1 dagdeel met Stadspas januari-bon

Over de Winteracademie
Iedere winter organiseert het Mozeshuis tijdens de Winteracademie een serie lezingen, workshops, excursies en een expositie. De Winteracademie vindt plaats in de Mozes & Aäronkerk in Amsterdam op vier vrijdagen. Dit keer is het thema Levenskunst.
Ben je een levenskunstenaar? Of zou je het (iets) meer willen zijn? Doe dan mee aan de Winteracademie over Levenskunst! Lezingen, workshops, ontmoeting en een expositie. Kom langs op één van de 4 vrijdagen van 11 januari t/m 1 februari.
In de Winteracademie 2013 zoomen we in op de zoektocht naar dat wat het leven echt zinvol kan maken. Denkers, doeners, dromers en vertellers nemen je mee op reis. Zij horen ook graag je eigen ideeën en ervaringen.

Expositie
Speciaal voor de Winteracademie maakt de Vereniging De Zondagsschilders een expositie over Levenskunst. Ze laten zich inspireren door de ingezonden gedichten van de Duurzaam Dichten poëzie-wedstrijd over Levenskunst.

Data
4 vrijdagen: 11, 18, 25 januari en 1 februari (10.00 – 16.00 uur)

Toegang en kaartverkoop
Toegangskaart per dagdeel (ochtend of middag): € 12,50.
Kaartverkoop aan de deur. Reserveren niet nodig.
ACTIE: Gratis toegangskaart voor 1 dagdeel met Stadspas januari-bon

Toegangskaart voor het volledige programma van 4 vrijdagen: € 80
(€ 65 met stadspas of collegekaart).
Vooraf aanmelden via website.

Kijk op www.mozeshuis.nl/winteracademie voor een uitgebreid programma-overzicht per dagdeel en overige praktische zaken.
Comments