The Urban Sacred: Sporen van het heilige in de grote stad

Geplaatst 10 jun 2016 07:09 door De Stadslamp Amsterdam
Bron: Igniswebmagazine.nl, 3-6-2016. 

Zichtbaar en onzichtbaar is religie overal aanwezig in een grote multiculturele stad als Amsterdam. Architect Michael Nefkens in gesprek met antropoloog Daan Beekers naar aanleiding van de tentoonstelling 'The Urban Sacred' in het Ignatiushuis in Amsterdam. 

Deze internationale tentoonstelling onderzoekt de zichtbaarheid van religie en religieus erfgoed in de steden Amsterdam, Berlijn en Londen. Voor Amsterdam ligt de focus op het hergebruik van kerkgebouwen. Zo is er onder meer aandacht voor de Fatih Moskee en Chassé Dance Studios, beiden gevestigd in een voormalige rooms-katholieke kerk. Daarnaast is werk te zien van drie jonge fotografen. Met hun foto’s en video’s geven zij een artistieke benadering op het thema. 

De tentoonstelling is het sluitstuk van het internationale onderzoek Iconic Religion, uitgevoerd door Ruhr-Universiteit Bochum, de Universiteit van Lancaster en de Universiteit Utrecht. 

'The Urban Sacred' is te zien van zaterdag 4 juni t/m zaterdag 2 juli 2016 in het Ignatiushuis, Beulingstraat 11 in Amsterdam. Openingstijden: dinsdag – zondag, 10.00 – 17.00 uur. Toegang gratis. 

Meer informatie: www.iconicreligion.com.


Comments