Kerkvernieuwing‎ > ‎

Hoop voor Noord: Ook je hond is welkom

Geplaatst 16 apr 2015 01:52 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 16-4-2015

"Ons geheim? Dat wij niet als doel hebben om een kerk te beginnen, maar om mensen te helpen op hun plek een licht van Jezus te zijn." Jurjen ten Brinke was ervan overtuigd dat Jezus in het jaar 2000 zou terugkomen. Dat had zijn basisschooljuf hem verteld. Inmiddels is het 2015 en is hij voorganger van Hoop voor Noord, een multiculturele kerk in Amsterdam. EO Visie sprak met hem.

"Veel mensen die voor het eerst in Hoop voor Noord komen, geven toe dat ze een heel ander beeld van een kerk hadden," vertelt Ten Brinke. "Of ze zeggen: ‘Ik ben het niet helemaal eens met je preek, maar ik kom weer, want ik voel me hier op m’n gemak.’ Kijk, het Evangelie is niet naar de mens. Ik hoef mensen dus niet naar de mond te praten. Als we maar een atmosfeer kunnen creëren waarin bezoekers zich op hun gemak voelen. En ook dat is uiteindelijk het werk van Gods Geest. Als jij je moslimbuurvrouw met een hoofddoek meeneemt, is er niemand die daar wat van zegt. En als je buurman z’n hondje wil meenemen omdat die niet alleen kan zijn, dan neemt hij z’n hond mee. Niemand die daar gek van opkijkt."

In Amsterdam heeft de kerkplanter geleerd dat God Zijn weg met mensen op Zijn manier gaat. "Ik heb soms een plaatje in mijn hoofd van hoe iemand tot geloof moet komen en hoe zijn leven er dan uit moet zien. Maar hoe Gods weg met mensen gaat, is echt Zijn werk."

Lees hier het volledige interview op de website van EO Visie
Comments