In het nieuws‎ > ‎

’Aids is Gods straf voor homoseksualiteit’

Geplaatst 9 apr 2010 02:47 door De Stadslamp Amsterdam   [ 9 apr 2010 02:49 bijgewerkt ]

Trouw, 8-4-2010.  Aids is een straf, homoseksualiteit een ziekte en een kind dat verwekt is door een verkrachter is een geschenk van God. Dat zijn enkele van de opvattingen die naar voren komen in het boek ’Holy Sex’, waarin migrantenchristenen en hun voorgangers wordt gevraagd naar hun visie op seksualiteit.

De geïnterviewde voorgangers vinden dat een seksuele relatie alleen is voorbehouden aan hetero’s. „Een man met een man, dat is tegen Gods regels”, zegt ’pastor Ricky’, James Amfo Ofori van de World Miracle Church in Amsterdam. Homo’s ’beledigen God’, vindt hij, en ’Gods oordeel zal over hen komen’. „In diensten preek ik over Adam en Eva, niet over Adam en Adam of Eva of Eva.”

„De opvattingen van de voorgangers die wij hebben gesproken, zijn redelijk conservatief”, zegt de Nijmeegse antropologe Sanne Derks, die het boek samen schreef met Iris Shiripinda, programmaleider etnische minderheden van de SOA-Aids Stichting. Hun onderzoek is gedaan met subsidie van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport en gaat vergezeld van een aanbeveling van de Protestantse Diaconie Amsterdam. In een voorwoord schrijft de adviseur migrantenkerken van de diaconie dat ’Holy Sex’ de worsteling van gelovigen en voorgangers laat zien.

Een van de voorgangers die aan het woord komt, is Samuel Eke van Europe Harvest Mission in Den Haag. „Wie een zondig leven leidt, zal gestraft worden door God”, zegt hij. „Aids is Gods straf voor homoseksualiteit of seks voor het huwelijk.”

Verschillende voorgangers stellen in het boek dat homoseksualiteit en aids ziektes zijn waarvan iemand kan genezen. Twee jaar geleden drong homobelangenorganisatie COC samen met de gemeente Amsterdam erop aan dat Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek zou doen naar Amsterdamse migrantenkerken, na berichten in deze krant dat die kerken diensten organiseren om homo’s te ’genezen’.

De gemeente Amsterdam zei het COC begin dit jaar 50.000 euro toe om zes bijeenkomsten te organiseren ’om de schadelijke werking van homohealings aan te kaarten en homotolerantie binnen religieuze gemeenschappen te bevorderen.’

Comments