In het nieuws‎ > ‎

25 jaar Evangelische Roze Vieringen

Geplaatst 17 apr. 2017 05:04 door De Stadslamp Amsterdam
Bron: Erv.amsterdam,  10-4-2017

Persbericht 
 
In een speciale jubileumdienst in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam zal op zondag 30 april aanstaande het 25 jarig bestaan van de Evangelische Roze Vieringen (ERV) worden herdacht en gevierd. Deze maand is het namelijk 25 jaar geleden dat in Amsterdam de eerste evangelische roze viering werd gehouden.

25 jaar geleden zag de Amsterdammer Cees Meynen de volgende advertentie in Trouw van de Rotterdammer Hans Zellenrath: “Welke (volle) evangelie- of pinkstergemeente durft zonder voorwaarde vooraf mij als homoseksueel te aanvaarden?” De (volle) evangelie- en pinkstergemeenten reageerden niet. Wie wel reageerden waren Cees Meynen en anderen. De behoefte om ook als LHBTi- er het geloof te kunnen vieren was zo groot dat men van start ging met het organiseren van maandelijkse vieringen.

De bezoekers van de ERV – inmiddels elke maand tussen de 120 en 150 – komen uit geheel Nederland en zijn een bonte verzameling van christenen met een uiteenlopende achtergrond. Van oudgereformeerd tot evangelisch, van PKN tot Katholiek. Veel van de bezoekers zijn teleurgesteld door de ervaringen die zij hebben in vroegere kerkelijke omgeving waar voor hen geen plaats meer was vanwege hun andere beleving van de menselijke liefde. Weer anderen combineren het maandelijkse bezoek aan de ERV met een actief kerkelijk leven in eigen omgeving. 

De jubileumviering op zondag 30 april aanstaande begint om 15.00 uur en na afloop is er in de tuinzaal van de Keizersgrachtkerk een informele receptie. Aan de viering zelf wordt medewerking verleend door Erik van der Waal (algehele leiding), Jochem Stuiver (PKN predikant uit Maarssen), Elise Mannah (zang), Henk Doest (piano), Ennio Drost (dans), David Wildschut (saxofoon/akoestisch gitaar) en Peter Doest (percussie).

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de ERV in het algemeen en de jubileumviering in het bijzonder, kunt u contact opnemen met Alfred Knorr, PR & Voorlichting ERV. 
Hij is per mail bereikbaar – alfredknorr@gmail.com – en per telefoon: 06 5159 7336.
Voor algemene achtergrondinformatie over de ERV attenderen wij u op de website erv.amsterdam
Comments