In het nieuws‎ > ‎

75 jaar christelijke filosofie gevierd met jubileumjaar

Geplaatst 8 dec 2010 06:02 door De Stadslamp Amsterdam   [ 8 dec 2010 06:04 bijgewerkt ]
Friesch Dagblad, 8-12-2010.
Op 15 december viert de Vereniging voor Reformatorische Wijsbegeerte in Amsterdam haar 75-jarig jubileum, met als thema Be Connected! Opgericht in 1935 onder de naam Vereniging voor Calvinistische Wijsbegeerte door de VU-filosofen H. Dooyeweerd en D.H.Th. Vollenhoven, heeft de Vereniging inmiddels een wereldwijde groei doorgemaakt.
Daarbij heeft het gedachtegoed van de christelijke filosofie op allerlei manieren de samenleving doordesemd. De vereniging heeft als missie om vanuit de kern - de boodschap van het Evangelie - een bijdrage te leveren aan het denken over de grondslagen van de samenleving en werken aan de vorming van duizenden studenten. Iets waar tijdens het jubileumjaar bij zal worden stilgestaan.

Als thema is gekozen voor: Be Connected! Dit vanuit de gedachte dat verbinding een van de kernthema’s is van het christelijk-wijsgerig denken. ,,Door aandacht voor geloof en religie en door de van God gegeven binding van mensen met waarden en morele denkbeelden. Maar ook door de filosofische doordenking van de werkelijkheid en de manier waarop die werkelijkheid met haar Oorsprong is verbonden”, aldus woordvoerder Jos Boer.

De Vereniging voor Reformatorische Wijsbegeerte komt met een ,,stevig programma” gedurende het jubileumjaar. Op het startsymposium Be Connected aan de Vrije Universiteit te Amsterdam zal naast een inhoudelijk deel onder meer de nieuwe naam en huisstijl zal worden gepresenteerd en het jubileumthema nader worden toegelicht.
Comments