In het nieuws‎ > ‎

Aanstelling predikant leidt tot tweespalt Tot Heil des Volks

Geplaatst 5 okt 2015 09:02 door De Stadslamp Amsterdam
CIP.nl, 5-10-2015.

Vanwege een verschil van inzicht werken vier mensen niet meer voor maandblad De Oogst. De komst van nieuwe directeur Gert Hutten leidde tot een crisis binnen Tot Heil des Volks. Critici vreesden dat het profetisch geluid in De Oogst naar de achtergrond zou verdwijnen. Om die reden zijn Krijn de Jong, Eveline de Boer, Hans Frinsel en Kim ter Berghe niet meer werkzaam voor De Oogst. Dit staat vermeld in de nieuwe uitgave van De Oogst. Krijn de Jong en Hans Frinsel (oud-directeur) zijn sinds jaar en dag betrokken bij Tot Heil des Volks.

Ook werd er maanden geleden een brief gestuurd, opgesteld door verschillende prominente christenen die het profetisch geluid een warm hart toedragen. In de brief werd de twijfel uitgesproken over het besluit van de Raad van Toezicht om Hutten aan te stellen. Ook zij vreesden voor een minder, helder profetisch geluid. De brief werd onder andere ondertekend door een tiental mensen waaronder Arjan Baan, directeur van Stichting Heart Cry en Hans Keijzer (voormalig directeur EZA). Ook oud-directeur Johan Frinsel (vader van Hans Frinsel) is niet blij met de aanstelling. De kritiek was vooral gericht tegen de Raad van Toezicht, niet zozeer de persoon Gert Hutten.

In de meest recente uitgave van De Oogst betreurt directeur Gert Hutten het vertrek van het viertal. "Er is op tal van manieren gepoogd hen te behouden. Helaas tevergeefs." De directie schrijft dat het profetisch geluid, waar De Oogst om wordt gewaardeerd, "ons hart heeft". De redactie wordt nu gevormd door Gertjan de Jong (hoofdredactie) en Matthijs Hoogenboom.

Comments