In het nieuws‎ > ‎

Afrikaanse pinksterhomostem in de Bijlmer

Geplaatst 8 apr 2011 05:57 door De Stadslamp Amsterdam

Ruard Ganzevoort, 7-4-2011.

Persbericht.

Op 16 april houdt de Nigeriaanse predikant Rowland Jide Macaulay in kerkgebouw de Kandelaar een lezing over spiritualiteit, seksualiteit en genderdiversiteit. Macaulay verdedigt de mensenrechten van seksuele minderheden met een Afrikaanse achtergrond en heeft daarmee een boodschap voor pinksterkringen in de Bijlmer. De bijeenkomst wordt georganiseerd door RozeLinks, de Linkerwang en De Dialoog.

Anders dan veel van zijn pinkstercollega’s heeft Macaulay een positieve kijk op de verbinding van spiritualiteit en (homo)seksualiteit. Hij sluit aan bij religieuze tradities die lichaam en geest niet tegenover elkaar plaatsen. Zijn boodschap van bevrijding slaat op allebei.

De bijeenkomst is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die zich verwant voelen met charismatische en pinksterbewegingen, in de Bijlmer en daarbuiten. Maar ze is ook interessant voor anderen die een wat vrolijker verhaal willen horen over de verhouding van godsdienst en seksualiteit dan ze wellicht gewend zijn.

Het eerste deel van de bijeenkomst is de lezing van Macaulay, daarna is er een gesprek met een panel en vervolgens een open dialoog aan tafels. Er is dus veel ruimte voor uitwisseling.

lees meer...

Comments