In het nieuws‎ > ‎

Amsterdamse burgemeester roept op tot barmhartigheid

Geplaatst 21 nov 2011 02:51 door De Stadslamp Amsterdam
http://preekvandeleek.nl/uploads/images/2011_leek_eberhardvanderlaan.jpgProtestantsAmsterdam.nl, 21-11-2011. 

Eberhard van der Laan in ‘De Preek van de Leek’

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft zondagmiddag 20 november in een bomvolle Amsterdamse Singelkerk een kerkdienst geleid. Van der Laan benadrukte in zijn preek het belang van solidariteit en verantwoordelijkheid voor Amsterdam. Naar aanleiding van het bijbelverhaal van de Barmhartige Samaritaan riep Van der Laan zijn stadsgenoten op tot heldhaftigheid, vastberadenheid en barmhartigheid.

De preek van Eberhard van der Laan is na te lezen via de website van het project. Van der Laan verzorgde de kerkdienst in het kader van ‘De Preek van de Leek’, waarin prominente politici, bestuurders, cabaretiers, schrijvers en kunstenaars voor één keer de kansel beklimmen. Het project is een initiatief van Abeltje Hoogenkamp, stadspredikant van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Leoni Jansen op zondag 27 november

Aanstaande zondag 27 november wordt ‘De Preek van de Leek’ in de Amsterdamse Singelkerk verzorgd door zangeres Leoni Jansen. ‘De Preek van de Leek’ krijgt een vervolg in maart 2012 met een serie kerkdiensten waarin vluchtelingen voorgaan: ‘De Vreemdeling in uw Midden’. Daarna volgt een serie in mei 2012 waarin kunstenaars de rol van predikant bekleden: ‘Het Feest van de Geest’.

Wat: ‘De Preek van de Leek’ met Leoni Jansen
Wanneer: Zondag 27 november, 17.00 uur
Waar: Amsterdamse Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam (toegankelijk voor rolstoel, ringleiding voor slechthorenden).
Informatie: www.preekvandeleek.nl  
Comments