In het nieuws‎ > ‎

Amsterdamse christenen demonstreren tegen ISIS

Geplaatst 12 aug 2014 02:31 door De Stadslamp Amsterdam
Parool, 11-8-14

Eerder werd ook in andere landen gedemonstreerd, onder andere in Amerika voor het Witte Huis © ANP
UPDATE

Een groep Amsterdamse christenen organiseert 30 augustus in Amsterdam een demonstratie tegen terreurbeweging ISIS.

Waar de demonstratie precies plaats gaat vinden is nog niet bekend. Op het Facebookevenement staat aangegeven dat het op de Dam is, maar omdat de organisatie veel mensen verwacht zou het verplaatst worden naar het Museumplein. Hier vindt echter op de geplande datum de Uitmarkt plaats, waardoor er geen ruimte is voor de demonstratie, zo meldt de gemeente.

De groep wil zich vooral richten op de gruweldaden die de islamistische beweging tegen christenen in Irak begaat. 'Maar er zijn nog veel meer etnische bevolkingsgroepen die lijden onder deze beweging, daar wordt uiteraard ook aandacht aan besteed', vertelt Benjamin Sumer, een van de initiatiefnemers.

Op de demonstratie verwacht de organisatie zo'n 2000 mensen. 'Verschillende voorgangers van de kerken in Amsterdam komen spreken over de gruweldaden van ISIS.' Sumer is geïnspireerd door demonstraties in andere landen. 'Frankrijk, Canada, Zweden: overal ter wereld is de roep te horen dat dit moet stoppen. We moeten daar in Amsterdam ook aan meedoen.'

Comments