In het nieuws‎ > ‎

Amsterdamse predikante Claartje Kruijff Theoloog van het Jaar 2017

Geplaatst 25 sep 2017 00:59 door De Stadslamp Amsterdam
NachtvandeTheologie.nl, 23-9-2017

Claartje Kruijff is de nieuwe theoloog van het jaar. Hoewel de stem van het publiek redelijk gelijk op liep tussen de drie genomineerden, was de jury het grotendeels eens. Als organisatie van de Nacht van de Theologie feliciteren we Claartje van harte met de prijs en zijn we benieuwd hoe zij vorm gaat geven aan de titel.

De drie genomineerde theologen waren Almatine Leene, predikant in de NG Kerk Stellenbosch-Wes in Zuid-Afrika, docent dogmatiek en kerkgeschiedenis aan de Viaa Hogeschool in Zwolle en auteur; Rikko Voorberg, theoloog, community artist, opiniemaker, auteur en oprichter van de PopUpKerken; Claartje Kruijf, psycholoog, theoloog, auteur, predikant in de Dominicusgemeente in Amsterdam, pastor en gesprekspartner buiten de kerk. De prijs van 10.000 euro die zij bij deze titel ontvangt gaat zij besteden aan het oprichten van een schrijverscollectief dat zich gaat bezighouden met de actualisering van het Onze Vader. Meer hierover verderop in dit bericht.

De winnaar van de verkiezing van de Theoloog van het Jaar werd bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Theologie, die dit jaar onder leiding was van presentatoren Jacobine Geel en Tijs van den Brink bij de KRO-NCRV in Hilversum. Theoloog van het Jaar 2016, Janneke Stegeman, overhandigde de prijs aan haar opvolger.

Comments