In het nieuws‎ > ‎

Amsterdam waarschuwt voor Wallen

Geplaatst 5 dec 2011 11:53 door De Stadslamp Amsterdam   [ 5 dec 2011 11:55 bijgewerkt ]
ND, 5-12-2011
De Wallen worden door de gemeente Amsterdam niet langer gepromoot als 'een van de aantrekkelijkste' delen van de hoofdstad, waar prostitutie gedijt dankzij de Nederlandse tolerantie.

Evenmin wordt het gebied nog aangeprezen als 'een van de interessantste en populairste attracties in Europa', zoals tot voor kort het geval was. In plaats daarvan waarschuwt de gemeente buitenlandse toeristen voortaan dat achter 'het romantische imago' een wereld schuilgaat van mensenhandel en gedwongen prostitutie.

Ook wordt benadrukt dat het oude stadshart zo veel meer te bieden heeft dan seksshops, peepshows en bordelen. Dit is te lezen op de aangepaste, Engelstalige citymarketingwebsite www.iamsterdam.com, waarvoor de gemeente medeverantwoordelijk is. De gemeenteraadsfractie van het CDA maakte al langer bezwaar tegen 'reclame voor prostitutie'. PvdA-Wethouder Lodewijk Asscher, initiator van het terugdringen van de prostitutie in het stadshart, is het daarmee eens en heeft met collega Carolien Gehrels (Economische Zaken) de tekst laten aanpassen.


Comments