In het nieuws‎ > ‎

Azusa: ‘Evangelische sprekers moeten goede opleiding hebben’

Geplaatst 22 dec 2009 12:15 door De Stadslamp Amsterdam
Uitdaging, 22-12-2009

Sprekers binnen de evangelische en pinksterbeweging moeten een goede opleiding hebben. "Er wordt wel eens te veel van uitgegaan dat de Heilige Geest het allemaal ingeeft."
Dat zegt Esther van Wieren van de Azusa Theologische Hogeschool, gevestigd in het gebouw van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van Wieren: "We geloven zeker dat de Heilige Geest bepaalde zaken kan ingeven en sprekers kan leiden, maar tegelijkertijd geloven wij ook dat een goede basiskennis van Gods Woord heel belangrijk is." De zorg over het ‘gebrek aan kennis' onder voorgangers van de evangelische en pinksterbeweging, is een van de redenen geweest voor Azusa om een nieuwe opleiding beginnen: vanaf september 2010 wordt het nieuwe deeltijdprogramma hbo theologie aangeboden. Zaterdag 13 februari organiseert Azusa een toerustingsdag, waarin ook het belang van onderijs in de gemeente onder de aandacht gebracht wordt. Het thema van de dag is ‘Kijk om je heen!' en er zijn seminars en workshops. Bezoekers kunnen tijdens de toerustingsdag kennismaken met het onderwijsprogramma van de school.

Azusa theologische hogeschool stelt zich ten doel mannen en vrouwen op te leiden tot voorganger, evangelist, zendeling, pastoraal of diaconaal werker, waarbij het normatieve gezag van de Bijbel.

Meer informatie en opgave: www.toerustingsdag.azusa.nl
Comments